Shantykoor 't Craeyenest treedt op 12 december op in de Bergspil.
Shantykoor 't Craeyenest treedt op 12 december op in de Bergspil. Foto:

AGENDA

Woensdag 12 december

Optreden Shantykoor 't Craeyenest

19:30 | wijkcentrum De Bergspil

Shantykoor ’t Craeyenest zingt shanty's, dat zijn de werkliederen van vroeger op de schepen, maar ook zeemansliederen. Woensdagavond 12 december bent u van harte welkom van 19.30 tot 21.00 (inloop vanaf 19.00) in Wijkcentrum de Bergspil. De toegang is gratis. Shantykoor ’t Craeyenest geeft dan een optreden in de grote zaal. U kunt dan genieten van shanty’s en zeemansliederen onder het genot van een kopje koffie of iets anders. Kijk voor meer informatie ook op: www.craeyenst.nl

Donderdag 13 december

Rikken

19:30 | Sportpark Vierhoeven

Donderdag 13 december wordt er gerikt in de kantine van B.S.C. op Sportpark Vierhoeven te Roosendaal, aanvang 19.30 uur.

Vrijdag 14 december

55+ Bingo

14:00 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 14 december is er weer een gezellige levensmiddelen Bingo in Buurthuis Keijenburg. Iedereen is welkom, het begint om 14.00 uur.

Zaterdag 15 december

Rondleiding in de Digitale Bibliotheek

11:00 | Bibliotheek VANnU

In het kader van de week van de mediawijsheid organiseren wij een digitale rondleiding in onze digitale bibliotheek. In de bibliotheken van Roosendaal en Zevenbergen nemen wij je mee en leggen wij je alles uit over inloggen, de online catalogus raadplegen, e-books, Mijn Menu, de LuisterBieb- app, online cursussen, onze Bieb-Wise app en al jouw andere (digitale) vragen. Meld je aan, of kom binnen lopen, en laat je wegwijs maken in de mogelijkheden van de digitale bibliotheek. VANnU Roosendaal: 15 december van 11.00-12.00 uur.

Kerstmarkt bij Heerma State

11:00 | Wonen & Zorg Heerma State

Op zaterdag 15 december is centrum voor Wonen & Zorg Heerma State omgetoverd tot winterwonderland. Tijdens de kerstmarkt is er van alles te doen voor jong en oud. Met bezoek van de kerstman, vuurkorven op het terrein en muziek en zang belooft het een gezellige dag te worden. Bezoekers van de markt kunnen allerlei spulletjes kopen die gemaakt zijn door de bewoners van Heerma State. Ook kunnen zij tegen betaling meedoen aan activiteiten als het rad van fortuin of kerststukjes maken. De bezoekers kunnen genieten van warme chocolademelk, glühwein, poffertjes, worstenbroodjes en allerlei andere lekkernijen. De kerstmarkt is van 11.00 tot 16.00 uur aan de Heerma van Vossstraat 59 in Roosendaal.

Zondag 16 december

Expositie CuMaWo

14:00 | Markant

Nieuwe expositie van CuMaWo in Markant in Wouw. Deze keer zijn Vic Wendel met schilderijen en Marian Kastelein met vilt objecten te zien. De expositie is nog te zien tot en met 20 januari. Elke zondag van 14.00 tot 16.30 uur.

IVN/KNNV excursie naar het Everland

13:30 | Brug over de Molenbeek

Op zondag 16 december organiseert IVN/KNNV afd. Roosendaal de jaarlijkse winterwandeling naar het Everland. Verzamelen om 13.30 uur bij de brug over de Molenbeek aan de Oude Nispenseweg. Piet van Oeffelen is de gastheer. Vanwege het drassige terrein zijn laarzen/ stevig schoeisel aanbevolen. Het geheel gaat ca., 2 uur duren. Zelfs bij slecht weer (regen, kou, sneeuw) kunnen de deelnemers aan de excursie netjes en warm ontvangen worden. Gezien de accommodatie kan de groep max. 20 personen groot zijn, daarom is vooraf aanmelden nodig. Men kan zich aanmelden via jacineke@home.nl. Aanmelden kan tot 14 december. Deelname is op volgorde van datum/tijdstip aanmelding. Voor meer informatie over het IVN en de activiteiten, zie de website www.ivn.nl/roosendaal.

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondagmiddag 16 december wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. De aanvang is om 13.45 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. U bent van harte welkom.

Expositie CuMaWo, schilderij van Vic Wendel.