Legpuzzel(s) ruilen

ROOSENDAAL - Heel veel mensen leggen regelmatig een puzzel. En het is altijd leuk om het laatste stukje op de juiste plek in te kunnen passen. En wat gebeurt er daarna met die puzzel? Enkele dagen nadat de puzzel is voltooid wordt die weer afgebroken en netjes opgeborgen. Het komt wel eens voor dat een puzzel voor een tweede keer wordt gelegd, maar dat is toch minder leuk dan die eerste keer. Dus worden er nieuwe puzzels in huis gehaald. En de stapel puzzels blijft maar groeien. Soms worden puzzels overgedragen aan een kringloopwinkel of verzorgingshuis.

Onlangs is door een aantal puzzelaars het initiatief genomen om onderling te gaan ruilen. Op die manier krijgen de puzzels die opgeborgen zijn een nieuwe bestemming en komt men zelf in het bezit van puzzels van collega-puzzelaars. Bij een onlangs gehouden mini-ruilbeurs is gebleken dat de interesse-gebieden van de puzzelaars toch vaak niet op dezelfde lijn zitten. De ene puzzelaar wil puzzels leggen van maximaal 500 stukjes, andere puzzelaars die genieten pas als ze een puzzel van 1500 of meer stukjes kunnen gaan leggen. En dat geldt ook voor de soorten van puzzels. Veel puzzelaars genieten van komische puzzels zoals "Jan van Haasteren", "Wasgij" en "That's Life". Anderen kiezen liever voor landschappen, dieren, steden etc.

Met meer puzzelaars in de groep neemt de kans op puzzelaars met gelijke voorkeuren natuurlijk toe. Wil je je aansluiten bij de groep puzzelaars, stuur dan een mailtje naar aanraad@ziggo.nl en geef meteen aan waarnaar jouw voorkeur uit gaat.

Op Facebook is de groep "Legpuzzel(s) ruilen Roosendaal" gestart. Daar kun je direct contact leggen met andere puzzelaars of zelf een bericht plaatsen met de bedoeling om puzzels te ruilen.

Het is de bedoeling om eind januari een soort puzzel-ruilbeurs te organiseren. Waar en wanneer is op dit moment nog niet bekend en zal sterk afhankelijk zijn van het aantal deelnemende puzzelaars. [l]