Hardlopen voor mensen met reuma onder deskundige begeleiding.
Hardlopen voor mensen met reuma onder deskundige begeleiding. Foto:

Hardlopen met reuma, het kan!

ROOSENDAAL - Vanaf september 2018 is de hardloopcursus voor patiënten met reuma van start gegaan met 9 zeer gemotiveerde deelnemers. Onder begeleiding van Ronny Weemaes en Frank van Leusden (hardlooptrainers Thor), Annelies Maas (reumaverpleegkundige RZWN) en Ronald van Broekhoven (fysiotherapeut) is de 12-wekelijkse cursus met succes afgerond in Roosendaal.

Vanaf het begin zijn de hardlooptrainingen al een groot succes. Iedere deelnemer wordt tijdens de training persoonlijk en op maat begeleid. Tevens wordt er aandacht gegeven aan krachttraining: wanneer de spieren in goede conditie zijn, wordt het hardlopen veel gemakkelijker opgepakt..

Na 12 wekelijkse trainingen denken de hardlopers zeker niet aan stoppen. De hardlopers hebben zich een doel gesteld om in juni deel te nemen aan de 4 Engelse mijl in Roosendaal. De lopers worden hierbij ondersteund met wekelijkse vervolgtrainingen.

Enthousiaste reacties van de hardlopers luiden als volgt: “Ik heb sinds ik hardloop veel minder last van mijn reuma”, “Ik had niet gedacht dat ik al 9 minuten achter elkaar zou kunnen lopen zonder te stoppen”, “Ik ben blij dat ik meegedaan heb, ik had zelf niet zover kunnen komen” en “zelf had ik weer veel te hard van start gegaan, waardoor ik nu weer geblesseerd zou zijn”.

Vanwege het succes, start in het voorjaar 2019 een nieuwe groep bij atletiekverenigingThor in Roosendaal. Aanmelden kan tot het moment van de eerste training. De trainingen zijn met name opgezet voor mensen met ontstekingsreuma, maar bij de hardloopgroep zijn ook personen welkom die op een andere manier minder belastbaar zijn. Verder zijn ook familie of vrienden die graag meedoen van harte welkom.

Houd voor de datum van de voorlichtingsbijeenkomst uw plaatselijke krant in de gaten.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Annelies Maas van ReumazorgZuidWestNederland, tel. 085-0280281. [l]