Algemene Ledenvergadering bij BSC Roosendaal

ROOSENDAAL - Hierbij nodigt het bestuur van BSC alle leden uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering welke zal worden gehouden in de kantine van de r.k.s.v. BSC op woensdag 19 december om 20.00 uur.

De algemene ledenvergadering of ALV is de algemene vergadering van een vereniging. Alle leden van BSC zijn welkom en hebben stemrecht op de ALV. Een ALV wordt minimaal eens per jaar gehouden: de zogeheten jaarvergadering. Op de ALV wordt het gevoerde en te voeren beleid besproken, dat uitgevoerd wordt door het bestuur of het dagelijks bestuur van BSC. Het terugkoppelen van het gevoerde beleid gebeurt onder andere jaarlijks (op de jaarvergadering) door middel van: een jaarverslag (wat heeft de vereniging gedaan); een financieel verslag (wat waren de inkomsten en de uitgaven)

Gelijkwaardig
De ALV en het bestuur zijn beide gelijkwaardige organen van een rechtspersoon, die beide hun eigen bevoegdheid hebben. Het bestuur is belast met het dagelijks beleid van de vereniging (en dit is dan ook voorbehouden aan het bestuur), de vergadering is enkel belast met besluiten aangaande het voortbestaan en de organisatie van de vereniging, zoals: statutenwijzigingen, benoeming en ontslag van bestuur, wijzigen en aannemen van huishoudelijke reglementen, toetreding en royement van leden en goedkeuring van begrotingen en eindafrekeningen.

Agenda:
1. Opening; 2. Vaststelling notulen algemene vergadering 2017; 3. Mededelingen; 4. Ingekomen stukken; 5. Jaarverslag van de diverse afdelingen; 6. Financiele verantwoording door de penningmeester; 7. Verslag kascontrole & decharge; 8. Vaststelling begroting; 9. Pauze; 10. Jubilarissen 2018; 11. Bestuursverkiezing (aftredend, herkiesbaar en aantredend); 12. Rondvraag; 13. Sluiting.
Notulen van de algemene ledenvergadering 2017 zijn aanwezig in de kantine, welke vanaf 20.00 uur geopend zal zijn om gelegenheid te geven deze notulen door te nemen. [l]