Kinderen maken bloemstukken en tekeningen voor ouderen Bloemschevaert

ROOSENDAAL - Kinderen van groep 3 t/m groep 8 van de basisscholen in wijk Kortendijk kunnen geheel gratis deelnemen aan het project "Jong Kunstig Creatief Voor Ouderen" van Benjamin Scheltema.

Benjamin Scheltema geeft een korte workshop tekenen waarna de kinderen zelf aan de slag mogen en een tekening mogen maken waarin onderwerpen Kinderen uit de wijk, Ouderen, Kunst en onze wijk tot uitdrukking komen.

Bloemen en groen
Hierna mogen ze in de sfeer van Kerst creatief aan de gang met bloemen en groen. De kinderen gaan samen met hun ouders of begeleiders hun eigen gemaakte bloemstuk en tekening aanbieden aan ouderen in De Bloemschevaert. Dit initiatief wordt ondersteund door het Bewonersplatform Kortendijk. Alle benodigde materialen worden gratis verstrekt en kinderen krijgen een consumptie en traktatie aangeboden.

Aanmelden
De creatieve middag wordt georganiseerd in wijkcentrum 't Dijksteeke op woensdag 19 december. Aanvang is 13.30 uur maar kinderen die tot 14.00 uur les volgen mogen later aanschuiven. Vanaf 15.45 uur zijn ouders of begeleiders van de kinderen welkom. Tegen 16.20 uur gaat men richting De Bloemschevaert waar de kinderen persoonlijk hun creaties mogen aanbieden. Aanmelden kan men bij de leerkrachten op school of per email aan thema.bpk@gmail.com [l]