Professionals en vrijwilligers delen kennis over armoede

ROOSENDAAL - Professionals en vrijwilligers die zich bezig houden met armoedebestrijding kwamen afgelopen week samen voor een eerste netwerkbijeenkomst.

DOOR REMKO VERMUNT

Wethouder Klaar Koenraad kondigde in oktober aan dat ze voor het einde van het jaar drie projecten wilde realiseren om armoede terug te dringen. Een buddytraject, een overzichtskaart van alle instanties waar je terecht kan én een netwerkbijeenkomst voor iedereen die met armoede bezig is. Dat laatste vond afgelopen week plaats in het gebouw van de Associate Degrees Academie.

"De gemeente wil samen met alle partners bouwen aan een actieve samenleving waar iedereen mee kan doen. De aangereikte handschoen werd al snel opgepakt door de partijen. Dat is mooi om te zien." De wethouder is wel meteen duidelijk. "We kunnen niet iedereen rijk maken, maar we kunnen wel aandachtig luisteren en de problemen die mensen ervaren als gevolg van armoede in beeld te krijgen."

Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst was dan ook kennis delen met elkaar. Er waren 5 vragen geformuleerd en 5 zogenaamde werktafels. Aan elke tafel werd kennis gedeeld over mogelijke oplossingen van de vraag. De aanwezigen waren enthousiast over de netwerkbijeenkomst en hopen dat er meer van dit soort evenementen komen. [l]