Gemeenschap van Sant'Egidio houdt Vredestocht

ROOSENDAAL - Ter gelegenheid van de viering van de Werelddag van de Vrede op 1 januari houdt de Gemeenschap van Sant’Egidio Roosendaal een tocht voor de vrede. Zij wil zo haar zorg laten zien voor de wereld die nog steeds zo verdeeld is en wordt geteisterd door oorlogen, onrecht, armoede en geweld.

De gemeenschap van Sant’Egidio wijst er op dat vrede begint in het hart van iedere mens. Samen kun­nen mensen van goede wil, van welke over­tuig­ing of orig­ine ook, de haat en de angst voor de andere over­win­nen.

Om drie uur middags begint de tocht bij de Onze Lieve Vrouwekerk aan De Kade. Vanaf het vertrekpunt loopt de route door het centrum naar Mariagaard in de Nieuwstraat. Daar is een korte bijeenkomst met gebed, zang, een gedicht en/of een verhaal.

Daarna gaat de tocht, via een ander deel van het centrum, terug naar de Onze Lieve Vrouwekerk. Daar wordt de middag afgesloten met een kop soep en koffie of thee.

Iedereen (volwassenen, jongeren, kinderen) die belangstelling heeft om mee te lopen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig maar wel wenselijk: roosendaal@santegidio.nl.

De route

Start bij de Onze Lieve Vrouwekerk aan De Kade; richting Oude Markt naar Raadhuisstraat; einde Raadhuisstraat linksaf Nispensestraat; route vervolgen Burg. Prinsensingel; linksaf Nieuwstraat; gebed in Mariagaard (ingang tegenover politiebureau).

Vervolg route: Nieuwstraat richting Burg. Prinsensingel; linksaf Burg. Prinsensingel; linksaf Molenstraat; rechtsaf Oude Markt; route volgen tot eindpunt, de Onze Lieve Vrouwekerk.

www.sint-norbertusparochie.nl/santegidio. [l]