De mooiste momenten van 2018 op een rij

Het einde van het jaar is in zicht en traditiegetrouw is dat de tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Ook wij kijken met deze speciale eindejaarsuitgave terug op de vele mooie, ontroerende, bijzondere en indrukwekkende verhalen die we mochten brengen.

Roosendaal stond het afgelopen jaar bijna volledig in het teken van Roosendaal 750 jaar. Met een druk op de knop werd het feestjaar geopend door burgemeester Jacques Niederer en Cor Verbogt en met eenzelfde druk op de knop is op 15 december het feestjaar officieel afgesloten. Een jaar vol evenementen die maar één doel hadden: de Roosendalers met elkaar verbinden en dat is gelukt.

Wij, Roosendalers, staan erom bekend dat we niet altijd even trots zijn op onze stad. Maar tijdens de afscheidsdienst van oud-prins Jan Mol werd zijn nummer 'Mijn Stadje' uit volle borst meegezongen. En trots waren we het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld na afloop van de voorstelling KIJK ons... Roosendaal. De crème de la crème van cultureel Roosendaal liet op een gigantisch podium op de 'ouwe mart' zien dat Roosendaal meer in zijn mars heeft dan we denken.

Wie ook veel in haar mars heeft is Noortje van Lith die landelijke bekendheid geniet sinds haar brief aan minister-president Mark Rutte. Ze vertelde haar verhaal bij onder andere PAUW en niet voor niets is ze uitgeroepen tot 'Activist van het Jaar 2018'. Trots zijn we ook op de eerste Nationale Jongerenherdenking van Roosendaal waarbij onze stad in de voetsporen treedt van Amsterdam en Rotterdam.

Maar vergeet ook onze dorpen niet. Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen en Anna van der Breggen kwamen allemaal naar de Heerlijckheijd Nispen voor het NK Wielrennen en daar kwamen de wielerliefhebbers massaal op af. Maar, ook de halloweenviering in Heerle trok honderden mensen uit de regio naar de gemeente Roosendaal. Kortom: we hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten.

We laten u het allemaal graag nog eens zien in deze speciale eindejaarsuitgave. Ook in 2019 kunt u rekenen op een actueel nieuwsaanbod in de krant, via de sociale media-kanalen van de Bode en op internetbode.nl. Uiteraard wensen wij u een heel mooi uiteinde van 2018 en een sfeervol begin van 2019. [l]

Remko Vermunt