Er werd 286 kilogram heroïne onderschept
Er werd 286 kilogram heroïne onderschept Foto: Politie

Burgemeester Roosendaal sluit bedrijfspand na vondst drugs

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer gooit een bedrijfspand aan de J.F. Vlekkestraat in Roosendaal voor een jaar dicht. Aanleiding is de vondst van een hoeveelheid heroïne, begin november. De partij drugs was vanuit Italië door een onderzoeksteam van de politie naar Roosendaal gevolgd.

Bij het doorzoeken van het bedrijfspand, op 2 november, vonden politieambtenaren in een vrachtwagen twee zakken met twee kilo heroïne. De vrachtwagen, die het transport had uitgevoerd, stond in het bedrijfspand en werd op het moment van de politie-inval uitgeladen. Deze twee zakken waren een restant van een eerdere lading van 268 kilogram heroïne, die reeds eerder heimelijk door de Italiaanse politie was onderschept en in beslag was genomen.

De eigenaar van het bedrijfspand is op de hoogte gesteld van de gedwongen sluiting. Met die sluiting wil burgemeester Niederer een duidelijk signaal afgeven dat misdaad niet loont. "Ik wil de openbare orde en veiligheid zoveel mogelijk waarborgen. Dit zijn ernstige misdrijven die veel onrust veroorzaken. De inwoners van onze wijken en dorpen moeten zich veilig kunnen voelen in onze gemeente."

De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Diezelfde wet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan - eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.