Bijna 4.000 euro voor Serious Request in Fijnaart

FIJNAART - De diverse acties die eind vorig jaar in Fijnaart hebben plaatsgevonden voor de Serious Request actie van 3FM hebben een totaalbedrag opgeleverd van 3.822 euro.

DOOR PETER HOUTEPEN

Ondernemers, scholen en inwoners, waaronder vele kinderen, spraken hun creativiteit aan en bedachten allerlei ludieke acties voor het goede doel. Zo werden er onder andere tientallen cupcakes verkocht, nagels gelakt en een Serious lunchquiz gehouden in de Fendertse Hoeve.

Doneren

Dit heeft ertoe geleid dat het Rode Kruis Fijnaart en Heijningen 3.822 heeft kunnen doneren aan 3FM Serious Request. Het bedrag is overigens wel een flink stuk lager dan vorig jaar toen ruim 9.000 euro werd opgehaald. Het Glazen Huis van 3FM stond toen op de Grote Markt in Breda, eind 2017 in het centrum van Apeldoorn.

Families

Hier zette Serious Request zich een week lang in om geld in te zamelen waarmee verscheurde families weer bij elkaar kunnen worden gebracht. Op kerstavond werd in Apeldoorn bekendgemaakt dat Nederland in totaal ruim 5 miljoen euro voor dit doel heeft gegeven.

Met dit geld kunnen de hulpverleners van het Rode Kruis kinderen en hun ouders opsporen, het contact herstellen en hen weer thuis brengen.[l]