Optreden in het Chassé Theater
Optreden in het Chassé Theater Foto: Cantzoni

Cantzoni strijd om Brabantse titel

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zaterdag 20 januari strijden in Factorium te Tilburg maar liefst 12 Brabantse voor de titel “Beste Koor van Noord-Brabant 2018”.

Het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseert die dag in samenwerking met de Federatie Tilburgse Zangverenigingen de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Noord-Brabant. De competitie vormt de opmaat voor de landelijke competitie, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel “Koor van Het Jaar 2018”.
Twaalf Brabantse koren strijden om de eretitel. Daarmee belooft het het korenfestival in Tilburg een gevarieerd feest voor koorliefhebbers te worden. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen is groot. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaald mag zich twee jaar lang “Beste Koor van Noord-Brabant” noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni in Hengelo.

Cantzoni

Cantzoni zal op zaterdag 20 januari om 11.10 uur als derde koor optreden. Cantzoni is een gemengd koor met ca. 30 leden van alle leeftijden en is 22 jaar geleden opgericht. Het repertoire bestaat vooral uit lichte muziek, van musical nummers tot popsongs en wordt vierstemmig uitgevoerd.

De muzikale leiding is sinds augustus 2011 in handen van Kim de Looper, afgestudeerd aan het “Codarts Conservatorium Rotterdam” als docent muziek. Zij wordt bijgestaan door Gerrit van der Schouw, pianist/organist en oprichter van het koor. Meer informatie kunt u vinden op www.cantzoni.nl

Publieksprijs Noord-Brabant

Ook het aanwezige publiek mag haar stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Noord-Brabant 2018. De winnaar van deze prijs mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Noord-Brabant noemen. De hoogst beoordeelde van alle provinciale competities verdient tevens een plaatsing voor de Landelijke NKF Finale 2018. Daarmee heeft het publiek een belangrijke stem in de grootste korencompetitie van Nederland.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en aan de kassa. Informatie en reservering: www.nederlandskoorfestival.nl/noordbrabant [l]