Klokken luiden actie Kerkbalans in

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 20 januari zullen om 12.00 uur de klokken van de Bartholomeuskerk aan de Markt in Zevenbergen luiden in verband met de start van de Actie Kerkbalans 2018.

Landelijke oproep

De Actie Kerkbalans is de jaarlijkse landelijke oproep van kerkgenootschappen aan hun leden om een financiële bijdrage te leveren ten bate van het onderhoud van hun plaatselijke kerkgebouw en het pastorale werk in de parochie.

Extra aandacht

Binnen de Bartholomeuskerk is het idee ontstaan om de start van de Actie Kerkbalans op zaterdag 20 januari extra aandacht te geven.

Klokken luiden

Men zal dit doen door om 12.00 uur de klokken te luiden en de kerk van 12.00 tot 16.00 uur open te stellen voor bezichtigingen en om toelichting te geven op de Actie Kerkbalans.

Rondleiding

De leden van het rondleidersgilde van de Bartholomeuskerk zijn graag bereid om een rondleiding door de kerk te verzorgen.

Fotowedstrijd

Ook voor kinderen met hun (groot-) ouders wordt een speciale activiteit georganiseerd, n.l. een fotowedstrijd onder de naam: “Breng jouw kerk in beeld”.

Je kunt er b.v. voor kiezen om jouw mooiste plekje of voorwerp in de kerk te fotograferen, dan wel- en dat is veel moeilijker- de waarde van de kerk voor jou in één foto weer te geven.

Deelnemen

Mail je foto (met jouw naam) naar gerard.kips@gmail.com en maak kans op één van de mooie prijzen.

Iedereen welkom

Het rondleidersgilde ziet uit naar uw komst op zaterdag 20 januari tussen 12.00 en 16.00 uur. [l]