In memoriam Cees Donkers

KLUNDERT - Op de laatste dag van 2017 is Spido-man in hart en nieren Cees Donkers overleden.

Van kinds af aan is Cees betrokken geweest bij Spido. Als kleine jongen zat hij samen met zijn tweelingbroer Frans op turnen. Vader Frans Donkers had namelijk, samen met een aantal andere Klundertenaren, in 1955 het initiatief genomen om een gymnastiekvereniging op te richten. Het verenigingsleven werd Cees met de paplepel ingegeven. Cees bleef betrokken bij Spido, zijn vrouw en kinderen werden lid en in 1997 werd Cees voorzitter. Niet altijd een gemakkelijke taak omdat in deze periode onze oude zaal verloren dreigde te gaan om plaats te maken voor woningbouw. Gelukkig lag er nog het Raadsbesluit van de oude gemeente Klundert, waarin besloten was dat Spido de zaal voor één gulden kon kopen. Cees heeft speciaal voor deze reden bij de overgang van de gulden naar de euro muntstuk bewaard, om vast te kunnen houden aan dit Raadsbesluit. Later bleek dit een goede zet van Cees en heeft hij bereikt dat onder zijn aanvoering de nieuwe zaal is gerealiseerd.
In 2004 droeg Cees de voorzittershamer over, maar bleef wel als bestuurslid betrokken. Hij werd benoemd tot lid van verdienst van Spido. Stoppen bij het bestuur in 2007 betekende niet dat hij Spido vaarwel zei, hij bleef een betrokken man bij de vereniging. Hand en spandiensten, drukwerk dat geregeld moest worden, flyers, toegangskaarten alles werd keurig door Cees verzorgd. Even snel nog een poster? Geen probleem en altijd met service én een lach geleverd, keurig aan huis.
Cees was erg trots toen zijn eerste kleinzoon lid werd van Spido: de vierde generatie bij zijn geliefde club. Met zijn beide kleinzoons heeft hij vele peutergymlessen bezocht, waar Cees erg van genoot. Zoon Marnix heeft jaren training gegeven en zoon Benno is inmiddels vice-voorzitter en geeft herentraining. Cees was bijzonder blij dat hij de liefde voor zijn club over kon dragen aan zijn kinderen en kleinkinderen.
We herinneren ons Cees als een enthousiaste en bevlogen man waarop we nooit tevergeefs een beroep konden doen, alles voor ‘zijn’ Spido. Zijn immer positieve inzet zal gemist worden. Dat Cees niet alleen bij Spido, maar binnen de hele Klundertse gemeenschap gemist gaat worden bleek wel uit het aantal aanwezigen op zijn uitvaart. Een bomvolle kerk nam afscheid van een man met het hart op de juiste plaats, een gemeenschapsman, een vrijwilliger in hart en nieren maar op de eerste plaats, een geweldige man, vader en opa.
Rest ons niets anders dan af te sluiten met de woorden van Benno: "Cees bedankt!"
Bestuur Spido [l]