Grupo del Sur.
Grupo del Sur. staat op de foto

Grupo del Sur in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op zondag 28 januari treedt Grupo del Sur op in de Moerdijkzaal in Zevenbergen.

Dit ensemble trad in 2015 al met succes op in Zevenbergen.
Grupo del Sur is een tango kwintet met Matías Pedrana – bandoneon, Anne-Marie van de Grint – viool, Paul Hagenaars – gitaar, Ivo de Greef – piano en Marc van Rooij – contrabas.
Matías Pedrana voltooide zijn muzikale opleiding uit aan de Universidad Nacional de Rosario in Argentinië. In 2000 besloot hij in Europa bandoneon te gaan studeren.
Anne-Marie van de Grint studeerde viool aan de Conservatoria van Amsterdam, Tilburg en Maastricht. Zij is concertmeester van het Brabant Sinfonia en van het Zeeuws Orkest.
Paul Hagenaars speelt klassieke en jazz muziek. Hierbij gaat zijn interesse vooral uit naar Braziliaanse en Cubaanse muziek.
Ivo de Greef studeerde piano aan het Conservatorium in Brussel. Hij legde zich toe op tangomuziek aan de conservatoria van Rotterdam en Parijs.
Marc van Rooij speelt jazz met Rob van Bavel en klassieke muziek in Het Brabants Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
In 2017 vierde de groep haar 10-jarig jubileum en maakte ter gelegenheid daarvan het programma Danza Maldita.
Danza Maldita verwijst naar de Vermaledijde Dans, de tango, die in het begin van de 20ste eeuw tot ongenoegen van de kerk Europa begon te veroveren. Tevens verwijst Danza Maldita naar de ‘duivelse’ stukken ‘Del Diablo’ van Piazzolla, die in het programma zijn opgenomen.
Naast composities van Astor Piazzolla worden werken van Maurice Ravel, Marc van Rooij en Pablo Ziegler ten gehore gebracht.
Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten
Aanvang 12.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurmoerdijk.nl en bij de ingang van het Gemeentehuis in Zevenbergen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het concert. [l]

Grupo del Sur