De roze dames zijn een begrip in Klundert. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER
De roze dames zijn een begrip in Klundert. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Theatergroep Atentzie start workshop

KLUNDERT - Theatergroep Atentzie heeft Van Creatieve Huize uit Zevenbergen in de arm genomen om op woensdag 21 en woensdag 28 februari in Klundert workshops theaterimprovisatie te geven. Dit onder het motto 'Improviseren kan je leren'.

DOOR TIES STEEHOUWER


Door middel van speeloefeningen, waarbij de deelnemers actief aan de slag gaan, leren de spelers de kneepjes van het vak. Snelheid, alertheid en verdieping staan centraal. Aan het eind van deze twee avonden weten de spelers wat improvisatie inhoudt en kunnen ze dat in praktijk brengen.

Theatergroep Atentzie is in 2008 ontstaan tijdens een creatieve bui van zes vrienden die besloten om tijdens Klundert bij Kaarslicht een onverantwoord historisch toneelspel met te weinig bedrijven te maken. Ze bestaan in 2018 dus tien jaar. Inmiddels is Atentzie uitgegroeid tot een groep die op projectmatige basis, in wisselende samenstelling verschillende vormen van theater brengt. Samen spelen, samenwerken, samen plezier maken is daarbij hun motto.

Traditie
Deelname aan Klundert bij Kaarslicht is een vaste traditie geworden. Gebaseerd op het verleden van Klundert en met een vette knipoog naar het heden, brachten ze 'De Vloek van het Verlaat', 'De Versteende Poppen', 'De prinsen uit de kast' en 'Dorp van de kaart'. Bij deze laatste productie die door ruim 250 bezoekers, werd bezocht, beperkten ze zich niet alleen tot Klundertse perikelen, maar brachten ze tevens een loyaliteitsverklaring aan de bewoners van het bedreigde dorp Moerdijk.

Straattheater
Ook het spelen van straattheater, al dan niet op improvisatiebasis, behoort tot de activiteiten van Atentzie. Een van de projecten die vallen onder deze noemer zijn de 'De Roze Dames'. Voor degene die dit viertal eenmaal ontmoet heeft, zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. Atentzie werkt graag samen met andere clubs en verenigingen. Dit kan zijn door het bieden van ondersteuning tijdens brainstormsessies, meedenken en meedoen tijdens de voorbereiding van een voorstellingen of het verzorgen van een optreden. Samen spelen en samenwerken, doen ze graag. "Zo namen wij de vrijwilligers van korfbalvereniging DSO uit Klundert mee op een speciale cruise, lieten wij ook Havenkoor Fortitudo uit Willemstad het schip in gaan, namen wij de jubilerende buurtvereniging Oost uit Klundert mee in een reis door de tijd, verzorgden wij vrouwencabaret bij de Vrouwen Organisatie Klundert en ontregelde ons witte schaap een optreden van The Black Sheep Swingband uit Fijnaart net niet. Ook met de Stichting Cultureel Centrum Klundert is inmiddels een mooie samenwerking aan het ontstaan; als geen ander weten wij de 'orde' tijdens bijeenkomsten in dit centrum te bewaken.
Locatie is De stad Klundert. Voor opgave en/of info: theateratentzie@gmail.com of tel. 06-53252404. [l]