Nationale Voorleesdagen

MOERDIJK - De veertiende editie van De Nationale Voorleesdagen gaat 24 januari van start en duurt tot en met 3 februari. Het doel van deze landelijke campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen veel leesplezier. Het boek ‘Sst! De tijger slaapt’ van Brittea Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar en staat op veel scholen en ook bij Bibliotheek VANnU centraal. Bibliotheek VANnU nodigt ouders en kinderen uit voor de volgende activiteiten.
Bibliotheek Zevenbergen
24 januari: Interactieve vertelvoorstelling door Clown Li, rondom het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’, 13.30-14.15u leeftijd: 2 t/m 6 jaar (gratis); Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3, Zevenbergen.
29 januari: Peuter-spel-uurtje met als thema De Nationale Voorleesdagen, 10.00-11.00u; Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3, Zevenbergen.
Bibliotheek Standdaarbuiten:
24 januari: Interactieve vertelvoorstelling door Clown Li, rondom het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’, 15.00-15.45u, leeftijd: 2 t/m 6 jaar (gratis); Bibliotheek / School Aventurijn, Antoniusstraat 2, Standdaarbuiten. [l]