Korte berichten

Korte berichten

Gratis cursus Het Internet Op: Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. De cursus 'Klik en Tik, Het internet op' helpt u beter gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden. U kunt deze gratis cursus volgen in Bibliotheek VANnU in Zevenbergen, elke woensdag 10.30-12.00 uur. Informatie of aanmelden: bij de balie van uw bibliotheek of website van Bibliotheek VANnU. Deze cursus is in meerdere vestigingen beschikbaar.

WILLEMSTAD
Passielezing, kunst en religie: Kunstnaar/ theoloog Anne-Marie van der Wilt verzorgt op 1 februari om 20.00 uur in de Gaard, Voorstraat 40 in Willemstad een Passielezing. Aan de hand van diverse kunstwerken staat zij stil bij het thema Passie en lijden. In haar werk probeert ze met beeldtaal een brug te slaan tussen de verhalen van geloof, het verhaal van Jezus, naar het leven van alledag. Op deze avond nodigt Anne- Marie de kijker uit om met gevoel voor kleur en symbolen de eigen spiritualiteit te voeden.
Irma and Friends: Op zondag 4 februari speelt "Irma and Friends" in eetcafé de Rosmolen in Willemstad. Het concert begint om 15.00 uur tot ± 18.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit "easy listening jazz", ballads en bossa nova's en medium swing uit -the american songbook-. "Special Guest": Martijn Luttmer op mondharmonica. Toegang gratis.

FIJNAART
Voorstelling Beth en Flo:
Klassieke muziek met een vleugeltje theater! Elsbet Remijn en Claudette Verhulst brengen zondag 4 februari een sprankelende voorstelling die u niet mag missen. Pianoduo's zijn er genoeg, maar Beth en Flo zijn anders. Hun optreden zit ergens tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma rondom klassieke muziek. Beide pianistes hebben grote affiniteit met theater en dat merk je! Tussen de stukken door onderhoudt het duo het publiek luchtig met verhaaltjes en spontaan aandoende gesprekjes. Ze zingen onversterkt en met ontwapenend natuurlijke stemmen. Tussen de klassieke meesters lassen ze en quiz in: "De lijnen zijn geopend!" De middag op 4 februari (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of engelenburgh@live.nl. Na afloop is er een 'ontmoet en groet'moment met de dames.

ZEVENBERGEN
Elkaar helpen bij verlies en verdriet: een opdracht voor iedereen!:
Op dinsdag 6 februari van 19.00-21.00 uur komt prof. Manu Keirse een lezing over dit thema houden in de religieuze ruimte van woonzorgcentrum de Zeven Schakels van Surplus. U bent van harte welkom maar laat u wel even weten als u komt: g.verlijsdonk@surpluszorg.nl. Manu Keirse (71) is doctor in de geneeskunde en wordt gezien als dé specialist in België en Nederland als het om rouwverwerking en de laatste levensfase gaat.
Gebruikte kleding e.d.: Kleding, schoenen dekens en merk leren tassen, ook gevraagd borduur materiaal - wol- katoen om te haken, en allerlei materiaal om kaarten te maken, in te leveren in het Bartholomeus parochiehuis tussen 8.30-12.00 uur Markt 19A (naast de kerk) te Zevenbergen 0168-323567 Opbrengst van de goederen gaat naar diversen projecten van de kerken

STANDDAARBUITEN
Opwarmersbal in het Zwammegat:
Opwarmersbal in ons Zwammegat op 3 februari vanaf 20.30 uur in de Standeart. Met om 23.11 uur de bekendmaking van de volgorde van de lichtjesoptocht! [l]