Moerdijkse zwemmers actief in Terneuzen en Breda

MOERDIJK - Van donderdag 18 t/m zondag 21 januari werden in Terneuzen de Nederlandse Kampioenschappen Masters gezwommen. Vanaf 20 jaar mag hier aan deel genomen worden en enkele Moerdijkse zwemmers zijn hier van start gegaan.

Ronaldo Nagtzaam mocht vrijdag 19 januari voor AquaDream het spits afbijten op de 100m rugslag. Hij zwom in totaal vijf afstanden in de categorie heren 20+, en wist heel dicht bij zijn persoonlijke records te finishen. Zijn beste notering was een 5e plaats op de 50m vlinderslag. Arjan van der Plaat had twee starts en pakte goud op de 50m vlinder en zilver op de 100m vrije slag bij de heren 30+. Teamgenoot Vincent Dermaux (20+) zwom tijdens dit kampioenschap 3 persoonlijke nummers. Hij startte met de 400m wisselslag, hierbij kwam hij helaas net wat te kort en finishte als 4e. Op de 200m rugslag wist hij een pr. neer te zetten en als 3e in zijn leeftijdscategorie te eindigen. Ook zwom hij een pr. op de 50m vrije slag, waar hij als 6e aantikte. Lilianne Sweere zwom bij de dames 20+ de 50m vrije slag en ook zij benaderde haar persoonlijk record.
In hetzelfde weekend vertrok Linzy Kerkhofs uit Standdaarbuiten met nog zeven AquaDreamzwemmers naar Breda, waar op zondag deel 3 van het junioren/jeugd/seniorencircuit gezwommen werd. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen in een 50m bad en er werden vele persoonlijke records behaald. Ook door Linzy, ze zwom 50m rugslag en finishte als 3e. De vlinderslag was goed voor een 5e plaats.