Geslaagd Nieuwjaarsconcert 'Wizards in Winter'

KLUNDERT - In een vol cultureel centrum 'De Stad Klundert' verrasten Fanfare St. Caecilia uit Hoeven en het Symfonisch RuimteOrkest uit Zevenbergen het publiek op een gevarieerd dubbelconcert. Beide orkesten stonden onder leiding van dirigent Caspar Versluis Net zoals bij de Weense nieuwjaarsconcerte praatte hij de muziekstukken aan elkaar.

Fanfare St Caecilia opende het concert met 'Fiesta en Pueblo' gevolgd door prachtige medley van 'Les Misérables'. Marlie van Meer soleerde op sopraansax tijdens de 'Aria en Dance' van André Waignein. Na 'Stallion of the Cimaron' en 'Boudewijn' begeleide het orkest een heuse New Orleans Dixielandband op met 'Just a closer walk with thee'. Als toegift werd niet de Radetzky mars, maar 'Auf der Jagd' van de Weense Johan Strauss gespeeld.
Na de pauze trad het Symfonisch Ruimteorkest op met, zoals typerend voor dit orkest, een mix van licht klassieke-, film- en musicalmuziek. Het concert werd geopend met de Ouverture 'Rienzi' van Richard Wagner. Daarna volgde de boeiende filmmuziek van 'The Chronicles of Narnia' gevolgd door 'The Goblet of Fire' van Harry Potter. Magisch klonk 'Wizards in Winter'. Het concert werd afgesloten werd met het rockachtige nummer 'Fastastic Beasts and where to find them'. Als toegift wederom geen Radetzky mars maar de bekende "Petersburger Schlittenfahrt" van de duitse componist Richard Ellenberg. Het publiek beloonde het orkest met een staande ovatie. In zijn dankwoord memoreerde voorzitter Gerrit van der Schouw dat het Symfonisch RuimteOrkest is genomineerd voor de Cultuurprijs Moerdijk, met name omdat kinderen én ouderen die een strijkinstrument bespelen niet buiten de grenzen van Moerdijk hoeven te gaan om in een orkest met o.a. strijkinstrumenten mee te spelen. De winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke openbare bijeenkomst op vrijdag 2 februari vanaf 19.30 uur in gebouw De 'Standaert' in Standaardbuiten. het Symfonisch RuimteOrkest geeft dan een miniconcert. [l]