Inchecken en bonnen aanschaffen voor het Proefrondje. ARCHIEFFOTO KIWANIS CLUB MAURITSHOF MOERDIJK
Inchecken en bonnen aanschaffen voor het Proefrondje. ARCHIEFFOTO KIWANIS CLUB MAURITSHOF MOERDIJK Foto:

Kiwanis Club Mauritshof organiseert Proefrondje

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 4 maart is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan een 'walking diner' op initiatief van de Kiwanis Club Mauritshof Moerdijk, ook wel bekend als het Proefrondje in Zevenbergen.

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Doel van de avond is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting 'Het raakt u', een stichting die voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking leuke dagen uit organiseert.

Vorig jaar kwam de opbrengst van het Proefrondje ook ten goede aan dit doel. Toen kon er maar liefst drieduizend euro overgemaakt worden, waarmee verschillende activiteiten gesponsord werden, zoals een dagje naar het Skidôme. Uiteraard hoopt de organisatie ook dit jaar weer zo'n mooi bedrag bij elkaar te brengen.

Doel

De Kiwanis Club Mauritshof Moerdijk kiest de goede doelen waar zij zich voor inzetten altijd met zorg uit. Het is altijd een doel waarmee in ieder geval één van de clubleden een link of verbintenis heeft.

Stichting 'Het raakt u' is in 2008 opgericht en organiseert en financiert activiteiten voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking in de regio West-Brabant om bij te dragen aan het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Een doelstelling die uitstekend past bij de missie van de Kiwanis, zo vertellen Jan Verdaas en Jaap Nelemans, beide lid van de commissie binnen de Kiwanis Club die het Proefrondje organiseert.

Groepen

Het Proefrondje in Zevenbergen gaat langs vijf restaurants. Zij verzorgen samen een vijfgangen diner. Er kunnen maximaal 140 mensen deelnemen. De deelnemers worden verdeeld in vijf groepen en gaan met hun groep het rondje langs de restaurants wandelen. Het leuke hiervan is, dat iedere groep een totaal ander diner voorgeschoteld krijgt. Ieder restaurant heeft namelijk een ander gerecht op het menu staan voor de verschillende gangen.

Entertainment

Het thema voor dit jaar is 'Wat schaft de pot?'. Ieder restaurant mag daar een geheel eigen invulling aan geven. En ieder jaar komen ze weer verrassend uit de bus laten Verdaas en Nelemans weten.

"Waar je dit thema ook echt terug gaat zien, is bij het entertainment wat uiteraard ook bij deze gezellige avond hoort," licht Jan Verdaas toe. Wat dit entertainment precies is, dat houden de heren geheim, maar dat het leuk is, daar zijn ze het unaniem over eens.

'Iedere groep krijgt
een ander diner'

Opbrengst

Iedere gang duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Wel is er aan het begin een plenaire start met een glas bubbels en een amuse. Ook halverwege de avond vindt er een feestelijk intermezzo plaats, waar een drankje niet ontbreekt en waar ook meteen de opbrengst van de avond bekendgemaakt wordt. Ongeveer de helft van de kosten van het couvert gaat naar het goede doel, van de drankjes tien procent.[l]