Erik Post eerste op Langstraat toernooi.
Erik Post eerste op Langstraat toernooi. H. Bogerd

Veel eremetaal JKK judoka's

KLUNDERT - Op zowel zaterdag 27 als zondag 28 januari namen judoka’s van JudoKlub Klundert deel aan judotoernooien. Op beide dagen werd er eremetaal en mooie podiumplekken gescoord.

Zaterdag de 27e stond de streekontmoeting op het programma. Deze keer was het de beurt aan judovereniging Gilze. Een goede 100 jonge en niet echte wedstrijd judoka’s kwamen elkaar daar tegen op de mat. 13 judoka’s van JudoKlub Klundert streden met verve en behaalde door deze goede inzet mooie resultaten.
Een eerste plaats was er voor Sylvester Koorevaar, Heidy van As en Erik Post.
Een tweede plaats voor Xavannah Gimbrere, Ties van Wetten en Lotte van Loon.
Een derde plaats voor Lars Alderliesten, Brent Sebel, Berend van As, Tamara Doff, Samuel Koorevaar en Gwen Heijstek.
Chris Verhoef wist ondanks dat hij hard zijn best deed en liet zien dat hij echt vooruitgang had gemaakt op een 4e plaats te eindigen.

Zondag
Na op zaterdag een 1e plaats behaald te hebben wilde Erik Post ook op de zondag tijdens het JBN Langstraat toernooi in Loon op Zand goed voor de dag komen.
Vanaf het allereerste begin was Erik goed wakker en gelijk goed uit de blokken, zijn eerste partij duurde ongeveer 30 seconden alvorens hij als winnaar af koen groeten. Zijn 2e partij zou de zwaarste moeten zijn. Door vooraf goed naar zijn tegenstander te hebben gekeken en het wedstrijdplan te hebben afgeluisterd kon hij daarop goed anticiperen, de partij duurde daarom niet langer dan 15 seconden. Ook zijn derde partij wist hij snel en in zijn voordeel af te sluiten waardoor hij met een welverdiende en mooie 1e plaats op huis aan kon.
Denk je “Judo, dat is wel wat voor mij” en ben je tussen de 5 en 75 jaar kom dan eens langs voor een paar proeflessen. Op dit moment is er bij JudoKlub Klundert weer ruimte en plaats voor nieuwe aanwas. Niet alleen bij de jeugd maar ook bij de senioren (van 16 tot 75 jaar). Ook voor Aikibudo kunt u bij JudoKlub Klundert terecht. Meer info: op onze website. Ook kunt u ons volgen op facebook en twitter. [l]