Gelukkige winst voor Kogelvangers

WILLEMSTAD - Na zowat twee maanden te hebben overwinterd, met alleen vorige week zaterdag en dinsdag een oefenwedstrijd voor onze selectie, kon er afgelopen zaterdag weer worden aangetreden voor de competitie.

NOAD´67 is de ploeg waar het voorgaande jaren geen prettige herinneringen aan had. Vaak werd er verloren van de stugge Fliplanders. Dus afgelopen zaterdag moest daar maar eens verandering in komen. Kogelvangers begon redelijk aan de wedstrijd en creëerde een paar prima kansen, maar men wist de keeper van NOAD’67 niet te passeren. Totdat in de 15e minuut Edgar van de Giesen met een prima steekpass Jelle Knook vrij voor de keeper zette, die de bal prima over de keeper lobde, 1-0.
NOAD’67 zette aan en wist in de 25e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. Door slordig verdedigen en misverstanden kon Armin Geense van NOAD’67 de bal eenvoudig binnen schieten 1-1. Tot aan de rust probeerde beide ploegen het wel, maar tot grote kansen kwam het niet meer.
In de 2e helft was de wedstrijd eigenlijk niet om aan te zien, slecht tot zeer slecht voetbal werd er op de slechte grasmat neergelegd. De klok tikte richting het einde en waar iedereen bang voor was gebeurde ook bijna. Meestal krijg je dan met deze tegenstander vaak de genadeklap door slordigheidjes of gewoon pure pech. Iedereen hield zijn hart vast toen daar ook werkelijk een speler van NOAD’67 alleen op doelman Stefan Heijstek af stormde. Gelukkig wist de attent keepende Heijstek de inzet prima te pareren. Geschrokken door deze kans, zette Kogelvangers nog een keer aan en dit resulteerde dan eindelijk eens een keer in het voordeel van Kogelvangers. Edgar van de Giesen ontving in de 90e minuut een vrije trap in het zestienmetergebied. Wist de bal te controleren en ronde vervolgens bekwaam af 2-1. Kogelvangers staat nu op een verrassende 4e plaats met 19 punten samen met nog drie andere clubs, waarvan DHV er eentje is, die aanstaande zaterdag in Willemstad de tegenstander is.