Collectief sterk Klundert troeft koploper af

KLUNDERT - Na een indrukwekkende minuut stilte voor het overlijden van jeugdlid Siem Aarts liet Klundert vanaf de eerste minuut zien dat er voor de trotse koploper weinig eer viel te behalen. Gelijk werd de tegenstander bij de spreekwoordelijke strot gegrepen en werd er pas na het laatste fluitsignaal losgelaten. Waar er bij de Meeuwen eerst nog sprake was van frustratie veranderde dit in berusting en vroeg men zich af hoe het mogelijk was dat zo’n sterk team zo weinig punten heeft.

De Meeuwen dat met slechts vijf veliespunten vol vertrouwen was afgereisd naar Klundert moest lijdzaam toezien dat Klundert werkelijk op alle fronten de betere ploeg was. Klundert was fel in de duels en wist telkens fraaie voetballende oplossingen te vinden en keer op keer vroor dreiging zorgen voor het doel van de Meeuwen. Alleen al in het eerste kwart kreeg Christian Fuanani een drietal kansen om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Eerst kwam hij een teenlengte tekort om een lage vrije trap binnen te glijden, schoot hij van afstand net naast de verkeerde kant van de goal en had een kopbal net naast ook zomaar de openingstreffer kunnen betekenen. De Meeuwen wist hier aanvallend weinig tegenover te stellen en zaten de aanvallers stevig in de zak bij de sterk opererende Klundert-defensie. Na 33 minuten kwam Klundert meer dan dik verdiend op voorsprong. Een vrije trap hoog voor het doel kon door de doelman niet voldoende worden verwerkt en Loïc Luzolo bracht met een hakbal de 1-0 op het scorebord. Lang kon Klundert niet genieten van deze voorsprong want bij een communicatiefout in de Klundert defensie was het Menno de Nooier die de groenwitte brigade weer langszij bracht. Toch ging Klundert nog voor rust weer aan de leiding toen Loïc Luzolo zijn tweede van de dag maakte door tegendraads binnen te koppen.
Na de rust probeerde de Meeuwen het wel, maar Klundert gaf geen krimp en was met uitvallen zelf een paar keer erg dicht bij de 3-1. Zo had Eric Fuanani alleen voor de keeper Klundert verder aan de leiding moeten schieten.
Omdat de marge slechts één doelpunt was bleef het tot het laatste moment bloedstollend spannend en was de vreugde bij het laatste fluitsignaal bij Klundert enorm. Door deze dik verdiende 2-1 overwinning krijgt Klundert weer aansluiting met de ploegen net boven zich en zal met het nodige vertrouwen het restant van de competitie tegemoet zien.
Zaterdag stort Klundert zich in het feestgedruis en speelt over 14 dagen de inhaalwedstrijd in Goes tegen SSV ’65.