Uurtje Actief

ZEVENBERGEN - Onze trainingen worden gekenmerkt door het feit dat er rekening wordt gehouden dat de leden maar beperkt belastbaar zijn.

Wat houdt dat in? Onze leden hebben allemaal één ding gemeen. Ze kunnen niet goed mee in een reguliere sportvereniging. Trainingen daar zijn snel te zwaar en er wordt met een schuin oog naar je gekeken als je de oefeningen niet kunt uitvoeren. Dat is bij ons heel anders! Onze leden hebben de pech dat zij belast zijn met een ernstig ziektebeeld, zoals MS, borstkanker, fibromyalgie, herseninfarct enz. Maar ook ouder worden en daardoor minder beweeglijk, strammer worden is een reden om bij ons mee te doen. En natuurlijk kun je ook gewoon meedoen omdat het leuk is, gevarieerd, gezellig en gezond! De training is voor iedereen uitvoerbaar, want we passen de oefeningen gewoon aan. Eén van onze leden kan door omstandigheden geen trainingsoefeningen doen daar waar haar partner dat wel doet. Zij wandelt met stokken lekker ons veld rond als we buiten trainen in het voorjaar en zomer en als we in het najaar en winter binnen trainen is de sportzaal ruim genoeg om ook als wandelaar er gezellig bij te zijn.

Over wandelen gesproken. Dat is ook toegankelijk voor al onze leden. Eén keer per week wandelen we met een groepje door Zevenbergen. We passen het tempo, lengte en duur aan aan onze wandelaars. Heerlijk een uurtje uitwaaien met elkaar. En wilt u niet trainen met oefeningen en alleen maar wandelen, dan kan dat natuurlijk ook!

Deze week hebben wij plaats gemaakt voor het carnaval maar volgende week kunnen we er allemaal weer gezellig tegenaan. Maandag 19 februari om 14.00 uur staan we weer klaar voor een uurtje Scootmobiel Actief. Kom naar het clubhuis aan de Westrand 11 (naast Seolto) en laat u verrassen! Maandagavond om 19.00 uur starten we weer met een wandeling. Het startpunt op 19 februari is de apotheek aan de Kerkhofweg. We heten u van harte welkom om mee te wandelen! En neem gerust uw stokken mee. Woensdag 21 februari TRAINEN we weer in de sportzaal van de Borgh om 19.00 uur. Doet u ook mee? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.uurtjeactief.nl of u mailt naar uurtjeactief@gmail.com Bellen kan ook naar Hetty Boeters 06-24095240. Tot ziens! [l]