Frans Dijs met de wisselbeker.
Frans Dijs met de wisselbeker. Walter van Dongen

Tweekamp tussen JBV Amorti en SBZ

ZEVENBERGEN - Traditiegetrouw is op de dinsdag voor carnaval de tweekamp gespeeld tussen JBV Amorti/BV De Laan en SBZ. Deze 2 teams werden aangevuld met leden van BV De Fotsers, bij elk team werden er 5 leden van BV De Fotsers toegevoegd. Alle deelnemers hebben hun clublokaal in het biljartcentrum van Amorti.

In totaal waren er 32 spelers die elk 3 iets ingekorte partijen hebben gespeeld. Behalve dat de partijen iets korter waren, was er ook een tijdslimiet van 30 minuten ingesteld. Het aantal caramboles wat behaald moest worden was berekend over 25 minuten, waardoor er slechts 2 partijen waren die niet binnen de tijd van 30 minuten uitgespeeld waren. In beide partijen kwamen de spelers 1 of 2 caramboles te kort. Met dit systeem was er van te voren een programma gemaakt waarbij de hogere spelers tegen elkaar speelden. Alle partijen werden tegelijkertijd gestart. In de 48 gespeelde partijen was er 28 keer winst voor SBZ en het team van Amorti kwam 16 keer tot winst. Twee partijen eindigde in remise. De uitslag was 420,46-362,25 in het voordeel van SBZ.

Het was de 7e keer dat er tegen SBZ is gespeeld waarbij Amorti 4 keer de overwinning behaalde. Voor SBZ was dit de 3e overwinning waardoor ze de wisselbeker in ontvangst mochten nemen. [l]

Frans Dijs met de wisselbeker