Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst
Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst Foto: Maurice Lammerts

Cultuur Moerdijk presenteert: Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst

ZEVENBERGEN - Op zondag 25 februari treden Pauline Oostenrijk met hobo en Enno Voorhorst met gitaar op in de Moerdijkzaal in Zevenbergen.

De combinatie hobo en gitaar is geen alledaagse, er is nauwelijks origineel repertoire voor gecomponeerd. Maar in deze kleurrijke Latijns Amerikaanse muziek, deels bewerkt door Enno Voorhorst, komen de expressieve lyriek van Oostenrijks hobo spel en de warmbloedige passie uit de gitaar van Enno Voorhorst zo prachtig samen, dat de luisteraar zich zal afvragen waarom componisten niet eerder aan deze combinatie hebben gedacht. De gekozen componisten zoals Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla en Egberto Gismonti, worden in hun land door alle lagen van de bevolking gezien als helden. Enno Voorhorst, geboren in Den Haag, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Käppel en David Russell. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in Amsterdam en de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de Klassieke Muziek. Ook won zij de eerste prijs van het Fernand Gillet hoboconcours in Baltimore, die haar een recital in Carnegie Hall opleverde. Sinds 1995 is Pauline als solo-hoboïste verbonden aan een aantal symfonie orkesten in Nederland. Er wordt werk gespeeld van Napoléon Coste, Astor Piazzolla, Heitor Villa-Lobos, Tom Eastwood en Egberto Gismonti.
Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten. Aanvang 12.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.cultuurmoerdijk.nl en bij de ingang van het Gemeentehuis in Zevenbergen. [l]