Cultuur Moerdijk presenteert De Jurbena Jazzband

ZEVENBERGEN - Op zondag 11 maart om 15.00 uur treedt de Jurbena Jazzband op bij restaurant Van der Hooft aan de Markt in Zevenbergen.

De Jurbena Jazzband heeft zich toegelegd op de “Frisco” stijl uit San Francisco. De band speelt in dezelfde bezetting als de Lu Watters’ Yerba Buena jazzband, die de friscosound tussen 1945-1950 heeft ontwikkeld. Het hoogtepunt van Jurbena was het samenspel met de oud muzikanten van Turk Murphy’s bands op het Orange County Classic Jazzfestival in California. Turk Murphy was een fameuze trombonist die de Friscostijl tot in de jaren 80 vertolkte. Op de eerste CD van Jurbena speelt de pianist van de South Frisco Jazzband Robbie Rhodes mee. De tweede CD werd opgenomen in Californië, waar ook de Friscobands zoals de High Sierra Jazzband en de Titanic Jazzband hun opnames maken. De band speelt in de volgende bezetting: Franco van Ierland cornet, Edward Nuiten cornet en vocaal, Peter Sommer trombone en vocaal, Jeroen Loose klarinet en vocaal, Henk Hoeksma banjo, Eduard Kaan sousafoon, Ed Wijffels piano en John van Ierland wasbord.

Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten. Aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurmoerdijk.nl en bij de zaal. [l]