De repetities voor 'Tante Bella's beautysalon' zijn in volle gang. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
De repetities voor 'Tante Bella's beautysalon' zijn in volle gang. FOTO MIRYAM VAN DER STEE Foto:

Verenigde Ambachtslieden speelt luchtige klucht

ZEVENBERGEN - Tijdens de repetities voor de komende voorstellingen van Toneelvereniging De Verenigde Ambachtslieden spat het enthousiasme er bij de leden vanaf. De toneelspelers staan vol verve op het podium en hun eigen regisseur Corné Bouwmeester motiveert hen tot nog beter acteerwerk. De niet-spelende leden souffleren waar nodig en genieten zichtbaar mee. Samen werken zij er hard aan om het toneelstuk 'Tante Bella's Beauty Salon' de komende twee weekenden vlekkeloos te spelen in theaterzaal De Vlakte van de Borgh in Zevenbergen.

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

"Nog een paar repetities en twee doorlopen zoals dat zo mooi heet, dan moet het goed zijn", vertelt Marijke Meijer, al jaren een vast gezicht bij de toneelvereniging. Een doorloop betekent dat het hele stuk in één keer achter elkaar gespeeld wordt, net zoals bij de echte voorstellingen. Dit jaar speelt Marijke geen rol in het stuk, maar souffleert ze de toneelspelers.

Erfenis

'Tante Bella's Beauty Salon' speelt zich af in de beautysalon van de overleden tante Bella. Haar twee neven, de tweeling Berend en Albert (gespeeld door Leen van Brugge en Sjaan Schneijderberg) rouwen geenszins om het heengaan van hun tante, maar zien wel een leuke erfenis in het verschiet, de beautysalon. Enigszins verpauperd, dat wel, maar de positieve Berend denkt met een likje verf en wat kleine aanpassingen goud geld te kunnen verdienen door de salon daarna duur te verkopen. Of dit een goed plan is, is maar de vraag? En dan meldt zich ook nog een nichtje van tante Bella uit Canada, gespeeld door Karin Lagendijk, die zich voor deze rol een feilloos accent aangemeten heeft. Wanneer ook nog een notaris (een rol van Paul Akkermans) zich mengt in de hele affaire, is de chaos compleet. Zijn er meer kapers op de kust?

Klanten

Ondertussen moet de beautysalon natuurlijk wel doordraaien. Gelukkig hebben de broers een stagiaire in dienst. Zij wordt gespeeld door Corrie Mulder. Die stagiaire weet iets meer van de ins en outs dan de broers, maar dat het runnen van een beautysalon voor hen allen niet eenvoudig is, blijkt uit de vele komische situaties die de revue passeren. Pedicuren krijgt bijvoorbeeld een totaal nieuwe dimensie. Dan zijn er ook nog de bijzondere klanten van de salon. Conny van Aken, Lenie Farla, Joke van Deursen en Bep van Dreunen maken het de broers én de stagiaire niet bepaald makkelijk als veeleisende klanten en ook dit leidt tot vermakelijke dialogen.

'Pedicuren krijgt totaal nieuwe dimensie'

Kaarten

De voorstellingen staan gepland voor zaterdag 10, zondag 11, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart. Aanvangstijd 20.00 uur, met uitzondering van zondag, dan start de voorstelling om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de toneelvereniging (www.ambachtslieden.nl) of bij de Borgh.[l]