Nieuwe borden voor route van verkeersexamen

ZEVENBERGEN - Kinderen van de basisschool kunnen binnenkort in Zevenbergen het hele jaar door oefenen op het verkeersexamen.

DOOR PETER HOUTEPEN

In Zevenbergen komen permanente borden die de route van het verkeersexamen aangeven. Nu staan er nog tijdelijke verkeersborden, maar die worden regelmatig door vandalen verwijderd of omgedraaid.

Initiatief

De nieuwe exemplaren zijn minder kwetsbaar. Het besluit om permanente borden neer te gaan zetten is een initiatief van de gemeente Moerdijk en Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Moerdijk. VVN betaalt de nieuwe verkeersborden en zorgt straks voor het beheer en onderhoud. "Een mooie nieuwe stap die moet zorgen dat het voor deze groep nog verkeersveiliger wordt in onze gemeente", legt wethouder Thomas Zwiers uit.

Eerder dit jaar kondigde het college van burgemeester en wethouders al een aantal maatregelen aan die de verkeersveiligheid van scholieren moet bevorderen.

April

VVN afdeling Moerdijk organiseert, net als voorgaande jaren, het jaarlijkse praktisch verkeersexamen in Zevenbergen. Dit jaar wordt op 6 april de route door bijna driehonderd leerlingen van groep 7 gefietst. De kinderen komen uit de diverse kernen vanuit de gemeente naar Zevenbergen voor dit examen. De scholen zorgen zelf voor bemensing op de controleposten.[l]