Succesvol concert.
Succesvol concert. Marcel Otterspeer

Concert is één groot feest

ZEVENBERGEN - Daar waren alle aanwezigen het wel over eens, het concert zaterdag was een groot feest, in een volle zaal in De Borgh. Onder leiding van dirigent John Curfs werd het een totaal ander concert dan gebruikelijk, met nieuwe, populaire muziek.

De muziekvereniging speelde in een bigband opstelling met solisten uit de eigen gelederen: Susan Wevers, hobo, Piet Geleijns op trompet, Ronald van Brugge, alt-sax en Matty van Geel op de tenorsax en er waren de solisten: Nanouck Brassers en Arjan van der Dussen. Beide muzikant bij de Marinierskapel. Die maakten een hoop komedie bij hun stukken. De trompettist, Nanouck Brassers speelde met het publiek een vraag en antwoord spelletje, een paar noten en het publiek zong gelijk verder. Daarna speelde hij afwisselend op trompet en bugel het ‘vraag en antwoordspel’. Het orkest begeleidde fantastisch.
De act van de slagwerker, Arjan van der Dussen, deed denken aan het vroegere variété, zelfs goocheltrucs en een dansje met iemand uit het publiek ontbraken niet. Op een geïmproviseerd drumstel van blikken en deksels werd een geweldige solo gespeeld, natuurlijk met begeleiding door het orkest. Het publiek genoot.
Aan het eind van het concert waren er natuurlijk de bedankjes en bloemen voor de solisten en dirigent John Curfs. Na afloop werd er nog lang doorgepraat over het concert en waren er veel complimenten van het publiek.

Jubilaris Arie Nelemans
Op 1 maart 1968 werd Arie Nelemans lid van harmonie Crescendo, een van de voorlopers van de huidige muziekvereniging. Dit jaar is hij dus 50 jaar lid. Arie werd uitgebreid in het zonnetje gezet met een korte terugblik op zijn lidmaatschap. Hij was 25 jaar bestuurslid en een groot aantal jaren daarvan voorzitter. Daarnaast was hij inzetbaar bij alle activiteiten van de vereniging, concerten organiseren, oud-papier ophalen, torenblazen enz. Arie startte met spelen op de bariton maar bespeelt nu al vele jaren de bas. De erespeld van de muziekbond werd hem opgespeld door wethouder Eef Schoneveld.[l]

Succesvol concert. FOTO MARCEL OTTERSPEER