Freddy Schijf
Freddy Schijf BVZ Zevenbergen

300 game voor Freddy Schijf

ZEVENBERGEN - We hebben er heel lang naar uitgekeken maar op zondag 4 maart was het dan eindelijk zo ver: De eerste perfect game van 300 werd gegooid door Freddy Schijf van BV Tholen.

Tijdens het 29e BEL-BVH toernooi afgelopen weekend werd er al goed gegooid door de deelnemers maar tijdens de finale op zondagavond gebeurde het ultieme wat nog niet eerder in de 3 Musketiers en bij Bowling vereniging Zevenbergen was voorgekomen.

Freddy Schijf van de Bowlingvereniging Tholen gooide een 300 game!

Een 300 game is de hoogst mogelijke score die je kan halen door 12 strikes achter elkaar te gooien.

Een perfecte game gooien is nog niet zo eenvoudig, ook niet voor de professionals.

De eerste strikes zijn niet zo’n probleem, maar zo rond de tiende strike (het moeten er twaalf worden) krijg je alle aandacht van de overige bowlers op je gevestigd.

Dan gaan ook de zenuwen een rol spelen en word je onzekerder met het gooien.

Freddy had hier als doorgewinterde speler ook wat kriebels en zeker ook een geluksmomentje tijdens de set.

“De pins moeten natuurlijk wel goed vallen. Dit is mijn 1e perfect game en ik vind het leuk om hem hier gegooid te hebben.”

Marc Tonissen, eigenaar van de 3 Musketiers in Zevenbergen: "Ik heb veel deelnemers zien gooien dit weekend en ook bij Freddy stond ik te kijken vanaf de 4e beurt.

Mooi om te zien hoe er spanning ontstond bij de overige spelers en publiek naarmate hij steeds meer strikes ging gooien. Toen hij de 12e strike gooide was de ontlading groot bij iedereen." [l]

Freddy Schijf