Tbs voor zware mishandeling van vrouw in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De rechtbank in Breda heeft een 31-jarige man uit Zevenbergen veroordeeld tot tbs met voorwaarden voor poging tot doodslag op zijn 56-jarige buurvrouw.

Op de avond van het misdrijf waren de man en zijn buurvrouw uit eten geweest. Na afloop daarvan gingen ze ieder terug naar hun eigen appartement aan de Aquamarijn-Amber in Zevenbergen. Kort daarna ging het gruwelijk mis. De man ging naar het appartement van zijn buurvrouw en probeerde haar te doden door haar zwaar te mishandelen. Uiteindelijk sleepte hij zijn buurvrouw naar het balkon en duwde haar over de rand, waarna zij drie verdiepingen naar beneden viel. Een passant zag haar later in de struiken liggen en waarschuwde de hulpdiensten.

Ogen

Het slachtoffer bleek onder meer een bloeding in haar hoofd te hebben, kneuzingen van hersenweefsel en diverse fracturen. Haar beide ogen waren beschadigd en wel zodanig dat zij haar linkeroog nu moet missen. De dader wordt verdacht van poging tot doodslag.

Ontoerekeningsvatbaar

Omdat hij door gedragsdeskundigen ten tijde van het drama ontoerekeningsvatbaar is verklaard, kan hij niet tot een gevangenisstraf veroordeeld worden.

Behalve tbs met voorwaarden moet de de 31-jarige man uit Zevenbergen zijn slachtoffer ook bijna 54.000 euro aan schadevergoeding betalen.[l]