Gerda Verpoorte voor twee van de nieuwe all weather banen die in 2017 werden gerealiseerd. FOTO MIRYAM VAN DER STEE
Gerda Verpoorte voor twee van de nieuwe all weather banen die in 2017 werden gerealiseerd. FOTO MIRYAM VAN DER STEE Foto:

Voorzitter tennisvereniging kiest met lokale blik

ZEVENBERGEN - Sinds april 2016 heeft Gerda Verpoorte het voorzitterschap van tennisvereniging de Lobbelaer in Zevenbergen op zich genomen. Ze mocht destijds meteen aan de bak, want er was voor haar aantreden al besloten dat de vereniging vier tennisbanen ging renoveren. Zij moest die renovatie bestuurlijk handen en voeten geven.

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Dat betekende overleg en samenwerken met de gemeente Moerdijk. "En dat liep prima", vertelt de voorzitter. "Er was nauw samenspraak met de gemeente over de aanbesteding en de aanleg van de banen, zowel met de betreffende ambtenaar, Hans van Merriƫnboer, als met wethouder Eef Schoneveld."

Contacten

Over de contacten met de gemeente Moerdijk is Verpoorte dan ook positief. "We kennen elkaar en weten elkaar te vinden", zegt ze daarover. Als verbeterpunt noemt zij dat ze graag het gezamenlijke belang nog meer voor het voetlicht ziet komen. "Ik denk dat als de vereniging en de gemeente nog meer in overleg treden met elkaar, de krachten nog beter gebundeld kunnen worden."

Nieuwjaarsreceptie

Als voorzitter heeft Gerda Verpoorte inmiddels veel nieuwe mensen leren kennen en lokale contacten opgedaan. Zo bezoekt ze in deze rol tegenwoordig de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Moerdijk. Iets wat ze voorheen nog nooit gedaan had. Het betekent voor haar ook dat zij met een andere blik kijkt naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Zou ik eerst waarschijnlijk stemmen op de partij waar ik landelijk op stem, dit keer kijk ik toch zeker naar wat de andere partijen te bieden hebben voor de tennisvereniging."

Investeren

Verpoorte is van mening dat de gemeente en de lokale sportverenigingen elkaar nodig hebben. "We dienen een gezamenlijk belang. Wij willen als tennisvereniging graag goede banen en voorzieningen op ons park, maar ook de gemeente is daarbij gebaat. In alle opzichten." Dat de gemeente bereid is om te investeren in sportvoorzieningen blijkt uit de vier all weather banen die in 2017 de te renoveren tennisbanen hebben vervangen. En onlangs kende de gemeente een subsidie toe voor het vernieuwen van de natte groepen in het paviljoen van de tennisvereniging.

Functie

Wanneer dit gerealiseerd is, wil Verpoorte heel graag nog de rest van het paviljoen opknappen. Met vrijwilligers van de tennisvereniging, maar ook de gemeente zal gevraagd worden een steentje bij te dragen. "De tennisvereniging heeft niet alleen een sportieve, maar tevens een sociale functie voor alle leden." Het paviljoen speelt een belangrijke rol binnen de Lobbelaer. Hier analyseren de leden onder het genot van een kopje koffie of een borrel de sportieve prestaties of genieten gewoonweg van gezelligheid onder elkaar.

Ontwikkelen

Het voorzitterschap neemt Gerda Verpoorte uitermate serieus. "Ik zeg wel eens, het is een baan naast mijn baan qua tijd." Verpoorte is bedrijfsarts en werkt voor een arbodienst. Ze wil graag dat de tennisvereniging zich blijft ontwikkelen. Op dit moment telt de vereniging bijna vijfhonderd leden. De landelijke trend dat het ledenaantal bij tennisverenigingen terugloopt heeft helaas ook de Lobbelaer getroffen. Verpoorte ziet het als een uitdaging. De prioriteiten van het bestuur zijn om het tennispark aantrekkelijk te maken en te houden, de vereniging voor leden aantrekkelijk te houden en ook om de jeugd meer te binden.[l]