Gerrit de Koning erelid Judoklub Klundert.
Gerrit de Koning erelid Judoklub Klundert. A.Kuipers

Gerrit F. de Koning benoemd tot erelid JudoKlub Klundert

KLUNDERT - Woensdag 7 maart was de algemene ledenvergadering van JudoKlub Klundert.

Tijdens deze vergadering werd het afgelopen jaar besproken, en de plannen gepresenteerd voor het nieuwe jaar. Ook werd er afscheid genomen van vertrekkend bestuurslid Gerrit F. de Koning, en dat was niet zonder rede. De heer de Koning werd lid in 1989 en gelijk voor 1 jaar bestuurslid. Daarna vervulde hij, met een kleine onderbreking, in totaal 22 jaar de functie als voorzitter. Hij is een man met een enorme passie voor de budo-sport, zo heeft hij o.a. met groot succes het aikibudo bij Judoklub Klundert op poten gezet. Zo iemand kan je niet zomaar laten gaan, aldus het bestuur. Daarom hebben zij besloten om Gerrit de Koning erelid te maken van Judoklub Klundert, om hem op deze manier te bedanken voor zijn jarenlange inzet en leiderschap.

Druk weekend voor JKK Judoka's
Twee dagen activiteiten stonden er afgelopen weekend op het programma voor de jonge judoka's van JudoKlub Klundert.
Op zaterdag namen 15 judoka's van JKK deel aan alweer de vierde streekontmoeting van dit seizoen. Deze ontmoeting werd ditmaal georganiseerd door judovereniging Kuatsu uit Prinsenbeek. Een eerste plaats werd er behaald door Heidy van As, Erik Post en Lotte van Loon. Een tweede plaats voor Lars Alderliesten, Xavannah Gimbrere, Berend van As, Ties van Wetten en Tamara Doff. Een derde plaats voor Chris Verhoef, Sylvester Koorevaar, Gianny Frijters en Gwen Heijstek. Een vierde plaats was er nog voor Brent Sebel, Mace Laurijsse en Samuel Koorevaar.
De volgende ontmoeting staat gepland op 7 april.

Spel- en zwemmiddag
Op zondag stond de jaarlijkse spel en zwemmiddag op het programma. JudoKlub Klundert, Judovereniging Zevenbergen en Team Haragai uit Terheijden organiseerden gezamenlijk twee uurtjes diverse spellen in de vorm van een vijfkamp. Op en rondom de mat waarna aansluitend afgekoeld kon worden door twee uur te zwemmen in de Niervaert in Klundert.
In totaal namen er 67 kinderen aan deel. Onder de bezielende leiding van Paul Christianen, Maikel Segers en Noortje Bogerd werden de kinderen na de gezamenlijke warming up verdeeld in vijf groepen. Het af te leggen parcours bestond deze keer uit het mastermind spel, parcour op buik en rug onder dikke matten door, airhockey , matten rupsen en een stoeispel om de judojas bij elkaar proberen uit te trekken. Na zo'n anderhalf uur werd er gepauzeerd en werden de kelen gesmeerd en een snoepje genuttigd. Aansluitend werd het eerste gedeelte afgesloten door een gezamenlijk eindspel. Hierna mochten de kinderen zich om gaan kleden en een duik nemen in het zwembad. Om vier uur was het gedaan met de pret en gingen de kinderen moe maar voldaan en voorzien van zakje chips, bekertje drinken en een oorkonde op huis aan.
Meer informatie over judo en aikibudo vindt u op www.judoklubklundert.nl[l]