Focus B1 kampioen.
Focus B1 kampioen. Guus van Boheemen

Spannend weekend bij KV Focus

ZEVENBERGEN - Focus B1 moest aantreden tegen de Nr. 2 van de poule Good Luck. Het zou eigenlijk de kampioenswedstrijd moeten zijn, maar door het onverwachte verlies van Good Luck vorige week was Focus al kampioen. Maar goed ook want beide teams lieten het massaal opgekomen publiek lang in spanning.

Ze deden niet voor elkaar onder en het was een echte wedstrijd. Gelijk opgaand , goed verdedigend werk en mooi samenspel. Maar ook verschillende onnodige foute ballen. Bij de rust was de stand 3-4 in het voordeel van Good Luck. De 2e helft eenzelfde beeld, een gelijk opgaande strijd waarbij de teams niet wilden verliezen. En het is ze alle twee gelukt want aan het einde van de wedstrijd was de stand gelijk 7-7. Toch een mooi kampioenschap voor Focus B1. Spelers/sters en trainers/coach gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Doelpunten van Focus waren er van: Sabrina driemaal en Kane, Jochem, Raf en Kaley elk eenmaal.
Ook Focus A1 speelde een wedstrijd waar de spanning vanaf droop. Het was een wedstrijd met verschillende gezichten. Over en weer werd er gescoord en achterstanden ingelopen. Het was Focus dat een 3-0 voorsprong wist te nemen voordat Seolto wist te scoren. Daarna kwam Focus op 5-1 en wisten de voorsprong te behouden tot 8-7. Toen ging het wat minder lopen bij Focus. Er kwam meer slordigheid in het spel en onnodig balverlies. Seolto wist dit goed af te straffen en bij de rust stonden ze dan ook met 8-10 voor. Nadat de teams uit de kleedkamer gekomen waren was Focus nog steeds niet bekomen van het slechte einde van de 1e helft. Seolto stoomde even door en kwam zo op 8-13. Over en weer wisten de teams toen toch wel de korf te vinden en de stand kwam op 13-17. Toen werd het echt spannend. Focus was niet van plan zich gewonnen te geven . Een geweldige inzet zorgde ervoor dat in de laatste minuut de stand alsnog gelijk werd 17-17. Een fantastische wedstrijd van beide teams. Doelpunten van Focus waren van; Max en Romy L elk viermaal, Robbie driemaal en Demi, Jur en Julia elk tweemaal.
Ook Focus 1 is erin geslaagd om het kampioenschap te behalen. Hoewel ze eigenlijk te laag ingedeeld waren moesten ze het toch maar doen, en het is ze gelukt. Ook jullie Proficiat.