'We zijn gezegende mensen', aldus Adriaan de Regt en Annie Leijten. FOTO TIES STEEHOUWER
'We zijn gezegende mensen', aldus Adriaan de Regt en Annie Leijten. FOTO TIES STEEHOUWER Foto:

Echtpaar De Regt-Leijten viert 60-jarig huwelijk

KLUNDERT - Op 27 maart is het zestig jaar geleden dat Annie Leijten en Adriaan de Regt elkaar het jaarwoord gaven. Omdat Annie werd geboren en opgroeide op de Noordschans en Adriaan in Klundert, en omdat ze samen op de Hervormde school aan de Vestkant zaten, kenden ze elkaar al heel veel langer.

DOOR TIES STEEHOUWER

De nu 84-jarige Annie en de 88-jarige Adriaan trouwden dus op respectievelijk 24- en 28- jarige leeftijd. Op de vraag hoe het voelt om bijna zestig jaar getrouwd te zijn antwoordt Annie spontaan: "Ik vind het wel een heel eind hoor!"

Vrachtwagen

Adriaan kwam uit een gezin van zeven kinderen en bij Annie hadden ze er thuis vier. Adriaan groeide op in een van de huisjes van de 'twaalf apostelen' in de Westerstraat. Hoewel ze al hun hele leven elkaar kenden, kregen ze pas drie jaar voordat ze trouwden echt verkering.

Na de lagere school wilde Adriaan loodgieter worden en hij kwam dus op de ambachtsschool aan de Kerkring terecht. "Ik vond het daar maar niks en probeerde mijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Dat lukte op mijn achttiende direct." Zijn eerste rit ging naar Echt in Limburg. "Daar deed ik toen de hele dag over." Op de vraag aan de bruidegom wat hem zo trok op de vrachtwagen klaart zijn gezicht op: "Het is het mooiste leven dat er is. Je komt overal." Hij vertelt dat hij in zijn hele carrière maar één ongeluk heeft gehad. "In Rotterdam reed een brommer achter tegen me op, dus het was niet eens mijn eigen schuld."

Annie werkte voor haar trouwen bij boekhandel Boekhoven als administratieve kracht.

Gratis

Na hun trouwen werd er een huis gehuurd in de Pr. Willemstraat. Die waren daar net gezet. Adriaan werkte toen bij de meubelfabriek Sprij in Klundert. "We konden ons hele huis gratis inrichten met hun meubels, daar waren ze niet kinderachtig in." Nadat Sprij in 1967 uit Klundert vertrok, verhuisde het stel naar de Moye Keene in Klundert. Adriaan ging als chauffeur werken bij Van Drimmelen in Zwijndrecht. "Ik denk dat, omdat ik altijd voor dat bedrijf klaar stond, we het huis in de Moye Keene kregen."

Verhuizen

Na 22 jaar in de Moye Keene verhuisden ze naar Kweeklust. Ze kregen deze bejaardenwoning op voorspraak van dokter Van Rijn. "Voor hobby's heb ik nooit tijd gehad", vertelt Adriaan. "We gingen wel met vakantie met vrienden naar Friesland. We hebben daar echt een hele mooie tijd gehad."

Voor hun leeftijd is het echtpaar nog goed gezond. Samen met hun twee zonen, zes kleinkinderen en andere familieleden gaan ze hun diamanten bruiloft vieren op camping Bovensluis in Willemstad. Bij het afscheid wil het stel nog wel kwijt: "We hebben een prachtig huwelijk en schatten van kinderen en kleinkinderen. We zijn gezegende mensen."[l]