Korte berichten

Collecteweek Hartstichting: Het is weer tijd voor de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting. De collecteweek is van 8 t/m 14 april. Klundert en Noordhoek doen dit jaar weer mee. Met nieuwe vrijwilligers in de organisatie, nieuwe collectanten en uiteraard ook trouwe collectanten van voorgaande jaren. Dit jaar wordt er op drie verschillende manieren gecollecteerd: langs de deuren met een collectebus, vanaf de bank met de mobiele telefoon en door sponsoring van een collectant. Daarnaast is het ook mogelijk om online te doneren via hartstichting.nl. Voor meer informatie: hartstichting.nl.

ZEVENBERGEN
Gebruikte kleding-schoenen en restanten van wol en borduurgaren:
Kleding, schoenen, wol, haak en borduurgaren en handwerk materialen kunnen elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur gebracht worden in het Bartholomeus Parochiehuis (naast de kerk), Markt 19a, 4761 CE Zevenbergen, 0168-323567. Steun ook onze kerkbijdrage. Opbrengst van de goederen gaat naar diversen projecten van de kerken.
Inloop op de zondagmiddag: Sinds januari zet de Stichting Seniorenraad Zevenbergen haar deuren voor senioren open aan de Kasteelweg 4 in Zevenbergen op zondagmiddag van twee tot vier uur. U kunt dan onder het genot van een kopje koffie of thee of een ander drankje gezellig met elkaar een praatje maken, vaak ook met iets lekkers erbij. De Seniorenraad biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van de sjoelbak, kaartspellen en dergelijke, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen handwerkje of puzzelboekje meenemen. Wilt u alleen een krantje lezen, dan kan dat ook. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Wilt u meer informatie, kijk dan op de website www.seniorenmoerdijk.nl (klik op Zevenbergen) of neem contact op met secretaris@seniorenraadzvb.nl
Gebruikte goederenmarkt: Koor SMGS houdt een gebruikte goederen- en boekenmarkt. Locatie: Dr. Ariënslaan 84 te Zevenbergen. De markt wordt geopend om 10.00 uur en blijft open tot 14.30 uur. Mocht u zelf nog 2e hands spullen en/of boeken aan te bieden hebben dan kunt contact opnemen met Jan van Bers (0168-850618) of Frank Wesstein (06-30674260). Wij halen het graag bij u op. Lijkt zingen in een koor je leuk, kom dan eens vrijblijvend kennis maken op een repetitie avond. Enthousiaste mannen en vrouwen zijn van harte welkom om het eens te proberen. De eerste twee maanden kun je (gratis) met het koor kennismaken. We repeteren elke woensdag van 19:45 tot 21:45 uur in de Stationsstraat 2 in Zevenbergen. Meer informatie: www.smgs.nl
Vrouwen van Nu: Op 11 april komt de heer Toon van Hooijdonk naar de afdelingsavond van De Vrouwen Van Nu om iets te vertellen over MELK. Zijn presentatie heeft als titel "Melk van grond tot gezond". Heeft U belangstelling dan bent U als introducé welkom op 11 april bij De 3 Musketiers om 20 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.
Onafhankelijk Moerdijk: De gemeenteraadsfractie van Onafhankelijk Moerdijk houdt op maandag 9 april een openbare bijeenkomst. Op de agenda staat o.a. de eerstkomende raadsvergadering. Ook andere zaken kunnen aan de orde worden gesteld. De vergadering vindt plaats op het gemeentehuis, aanvang 19.30 uur.

STANDDAARBUITEN
Bingo: In Zorgcentrum De Blomhof in Standdaarbuiten, Sintjansstraat 2 zal op woensdagavond 11 april een grote bingo en loterij plaats vinden. Iedereen zal met kopje koffie / thee ontvangen worden. In de pauze is er gelegenheid om een drankje te kopen. Het restaurant zal om 18:30 u open gaan en start bingo om 19:00u. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan onze bewoners, om hier weer een leuke activiteit voor de organiseren.

HEIJNINGEN
Museum/Watersnoodwoning zaterdag open: Zaterdag 7 april is het Museum/Watersnoodwoning in de Veluwestraat 2 te Heijningen weer open van 14.00 tot 17.00 uur. In de porta cabins van de Heemkundige Kring op hetzelfde adres ziet u een uitgebreide tentoonstelling over de watersnood van 1953 in de gemeente Moerdijk. Bijzonder zijn de 87 gezichten van de slachtoffers uit de gemeente Moerdijk. Entree voor beide tentoonstellingen: gratis.

KLUNDERT
Buurt- en Speeltuinvereniging 't Westerkwartier: Adres: Prins Willemstraat 72, Klundert. De speeltuin is weer elke woensdag, vrijdag en zaterdag open van 2 tot 5 uur. Op woensdag en vrijdag is tevens de kantine geopend voor een lekker bakje koffie, een snoepje of ijsje.
Bingo: Zaterdag 7 april staat er weer een bingo avond van de Oranje Garde op het programma in de grote zaal van De Niervaert, Molenvliet 7 in Klundert. Aanvang 20.00 uur. Voor de volledige bingokalender van 2018 kunt u kijken op www.oranjegarde.net [l]