Ad van de Ree ontvangt haar jubileumspeld. FOTO TIES STEEHOUWER 
Ad van de Ree ontvangt haar jubileumspeld. FOTO TIES STEEHOUWER  Foto:

Ad van de Ree 25 jaar bij De Herfstklanken

KLUNDERT - Ze glom van trots toen Hennie Laurijssen, voorzitter van het ouderenkoor De Herfstklanken uit Klundert, aan Ad van de Ree vertelde dat ze 25 jaar lid is van het koor. Lang lid zijn van een ouderenkoor mag best uniek genoemd worden. De voorzitter liet dan ook weten dat het pas de tweede maal was dat ze een 25-jarig lid mocht aankondigen.

DOOR TIES STEEHOUWER

Terwijl Laurijssen de loftrompet stak over de jubilaris, speldde bestuurslid Riny Korteweg haar het gouden speldje op behorende bij het 25-jarig lidmaatschap. Uit handen van de secretaris kreeg ze een fraaie oorkonde. Na het officiële gedeelte werd er koffie met gebak geserveerd en werd er geproost op de jubilaris.

Dirigenten
Ad van de Ree werd op 60-jarige leeftijd lid van De Herfstklanken. Het koor had toen veertig leden. In de loop van de tijd was ze actief voor het ouderenwerk in Klundert. Zo was ze bestuurslid van de Stichting Plaatselijke Raad Ouderenwerk Klundert en zette ze zich in voor de afdelingen sjoelen en bingo van deze stichting. In de tijd van haar lidmaatschap van het koor zag ze drie dirigenten de revue passeren. Dat waren Corrie van Brecht, Jan Schreurs en tegenwoordig Paul Koevermans.

Leden
Ondanks dat het op de repetitiemiddagen erg gezellig is en er prima wordt gezongen, kampt koor De Herfstklanken met een oplopend tekort aan leden. Voorzitter Hennie Laurijssen: "Nog niet zo lang geleden hadden we 36 leden en nu nog maar 22." Het oudste lid is met haar 92 jaar Riet van Dis. Op de vraag aan de voorzitter waarom het zo moeilijk is om aan leden te komen antwoordt ze: "Ik denk dat het komt omdat er oudenkoor voor onze naam staat." Aan het repertoire kan het niet liggen. Dat is volgens Paul Koevermans de laatste jaren sterk gemoderniseerd.

Regelmatig
Naast de repetitie op woensdagmiddag in de Niervaert, van 13.20 tot 14.40 uur, treedt het koor regelmatig op in Klundert en daarbuiten. Zo waren ze onlangs nog aan het zingen in de Fendertshof in Fijnaart en eind mei wordt er opgetreden tijdens het zestigste ziekentriduüm in Zevenbergschen Hoek.[l]