Landelijke intocht Sinterklaas in Willemstad?

WILLEMSTAD - Een aantal enthousiaste inwoners van Willemstad, die zich verenigd hebben onder de naam de Sintclub, heeft het plan opgevat om de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar in Willemstad te laten plaatsvinden.

DOOR PETER HOUTEPEN

De club heeft hiertoe contact gezocht met burgemeester Jac Klijs van Moerdijk en gevraagd of hij interesse heeft om de landelijke intocht van Sinterklaas te organiseren in Willemstad. Het college van burgemeester en wethouders gaat het voorstel binnenkort bespreken.

Aanmeldingen

Willemstad beleefde al eens een keer eerder de landelijke intocht van Sinterklaas met zijn stoomboot, maar dat is al heel lang geleden. Daarvoor moeten we terug naar de vorige eeuw, naar 1972 namelijk. Tot vorige week had de NTR als organiserende omroep nog geen enkele aanmelding van een gemeente die Sinterklaas wil ontvangen voor de tv-intocht. In de tussentijd hebben zich overigens wel enkele gemeenten gemeld.

Antwoord

De Sintclub denkt dat de landelijke intocht van Sinterklaas in Willemstad mogelijk is wanneer er interesse is vanuit de gemeente, de inwoners, de horeca en de ondernemers. De club in Willemstad wacht het antwoord van de burgemeester af.

Vorig jaar vond de landelijke intocht van Sinterklaas plaats in het Friese Dokkum.[l]