Alleen maar blije gezichten bij het leggen van de eerste steen. FOTO TIES STEEHOUWER
Alleen maar blije gezichten bij het leggen van de eerste steen. FOTO TIES STEEHOUWER Foto:

Eerste steen voor medisch centrum Fijnaart

FIJNAART - Tijdens de eerste steenlegging van het nieuwe medische centrum, op de plek van de oude supermarkt aan de Nieuwe Dorpsweg in Fijnaart, heeft wethouder Thomas Zwiers laten weten dat het centrum begin juli van dit jaar zijn deuren gaat openen.

DOOR TIES STEEHOUWER

Daarmee gaat niet alleen een lang gekoesterde wens van de gemeente in vervulling, maar ook van de huisartsen Pourfar en Khalili en de hele bevolking van Fijnaart. De bouwval van de oude super was voor de bevolking van Fijnaart jarenlang een doorn in het oog en zorgde ook voor onveilige situaties. Daar gaat nu dan een eind aan komen zodat er tijdens de symbolische eerste steenlegging van het medisch centrum alleen maar vrolijke gezichten te zien waren.

Stroef

De realisatie van dat centrum is overigens niet bepaald van een leien dakje gegaan. Wethouder Zwiers had vier jaar geleden toen hij aantrad als wethouder de oude super al in zijn portefeuille. "Ik ben dan ook blij dat aan het einde van mijn mandaat de klus zo goed als geklaard is."

Aanvankelijk waren er plannen om op de plek van de oude super een gezondheidscentrum te bouwen. De onderhandelingen daarover verliepen zo stroef dat deze plannen weer in de prullenbak verdwenen. Toen kwamen de beide huisartsen in beeld met als resultaat dat werd afgesproken dat het centrum op 1 december 2017 zou worden opgeleverd. Dat werd door de toenmalige aannemer niet gehaald. Nadat bouwbedrijf Rodenburg aan de klus begon, kwam de vaart erin met als resultaat dat de eerste steen kon worden gelegd. Eerst wordt het praktijkgedeelte afgebouwd. De voorkant van het gebouw wordt later afgewerkt.

Kamers

De huisartsenpraktijk bestaat straks onder andere uit twee spreekkamers, een operatiekamer voor cosmetische ingrepen, vijf behandelkamers voor de twee praktijkondersteuners, de vier doktersassistenten, de wijkverpleegkundige, en een vergaderruimte. Alle ruimtes zijn gelijkvloers. Het gebouw krijgt een totale oppervlakte van 33 bij 20 meter.

AED

Het centrum is aangesloten bij zorggroep West-Brabant. Die heeft in nauw overleg met andere zorgverleners een zorgprogramma voor mensen met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten, diabetes en COPD ontwikkeld. Doel van dit programma is de kwaliteit van leven van de patiƫnt te verbeteren en zijn/haar klachten zoveel mogelijk te beperken. Dokter Khalili sprak tijdens de opening de wens uit dat er aan het gebouw een openbare AED komt. Wethouder Thomas Zwiers beloofde ter plekke daar aan te gaan werken.[l]