Titels uit zicht voor Witac'89

WILLEMSTAD - De voorjaarscompetitie van tafeltennisvereniging Witac’89 bereikt de beslissende fase. Zowel team 1 als team 2 verloren van de koploper en staan op een tweede plaats. Team 3 staat op een gedeelde laatste plaats.

Tegen de koploper van klasse 5C, die in de sterkste formatie aantrad, had team 1 weinig in te brengen. Willem Maris, Piet van Beers en Cor Bom verloren met 8-2 van Vice Versa’51 4 in Oudenbosch. Alleen Piet en Willem konden een wedstrijd in winst omzetten, terwijl Cor er dicht bij was. Zeer ongebruikelijk verloren Willem en Cor het dubbelspel.

In Noordhoek verspeelde team 2 hun kansen op het kampioenschap van klasse 6C door met 7-3 van Smah’70 3 te verliezen.

Arthur Baalman en Ray van Ginneke wonnen elk eenmaal en Arthur was dicht bij een tweede zege. Arthur en Kees Heijstek vormen een ijzersterk dubbel en wonnen dan ook gemakkelijk het dubbelspel. Later was Kees dichtbij een zege, maar kon het niet afmaken.

In klasse 7C speelde team 3 gelijk (5-5) tegen Vice Versa’51 6. Manon Gerritsen was over haar dip in de vorige wedstrijd heen en zegevierde knap driemaal, waarvan één partij met de hakken over de sloot. Desiree Nieuwkoop wist tweemaal ruim te winnen. Bianca Vijfhoek moest opgeven, zij kon haar derde partij niet spelen. [l]