Openbare AED bij de seniorenraad

ZEVENBERGEN - Sinds 8 december 2017, hangt er een openbare AED aan de gevel bij de Seniorenraad. De Seniorenraad heeft dit betaald uit eigen middelen. Het pand is echter eigendom van woonstichting Alwel uit Etten-Leur, die vol enthousiasme hier aan mee heeft gewerkt.

Monica Schoonen, aanspreekpunt Seniorenraad Zevenbergen vertelt; de AED hing al een aantal jaren binnen bij de Seniorenraad, maar na het volgen van een cursus, waar een 30-tal mensen aan deel heeft genomen, is er tóch besloten om in samenwerking met Zevenbergen Hartveilig, de aanwezige AED 24/7 beschikbaar te maken. Beide partijen vinden het van groot belang dat ook voor anderen het apparaat beschikbaar is in levensbedreigende situaties.

Subsidie

Onlangs heeft de gemeente Moerdijk een subsidie beschikbaar gesteld voor het onderhoud van de AED’s binnen de gemeente, welke 24/7 beschikbaar zijn en aangemeld bij “HartslagNU”. Hiermee is de veiligheid binnen de gemeente Moerdijk voor een groot deel gewaarborgd. Met de komst van de openbare AED bij de Seniorenraad, is Zevenbergen weer een beetje meer “Hartveilig”. Natuurlijk hopen we dat het apparaat nooit of weinig gebruikt zal worden.

De Seniorenraad bestaat 17 mei 25 jaar en is opgericht voor het behartigen van de belangen van senioren. 6 dagen per week worden er diverse activiteiten georganiseerd in de eigen ruimte aan de Kasteelweg 4, in Zevenbergen. Aan de gevel, tegenover de parkeerplaats, hangt de AED.

Meer informatie over de seniorenraad op www.seniorenmoerdijk.nl – klik op Zevenbergen.

Meer informatie over Zevenbergen Hartveilig op www.zevenbergenhartveilig.nl of via zevenbergenhartveilig@gmail.com. [l]