ProRail voert werkzaamheden aan spoor uit

ZEVENBERGENSCHEN HOEK - ProRail voert van vrijdagavond 27 april tot maandagochtend 7 mei werkzaamheden uit aan het spoor tussen Zevenbergschen Hoek en Zevenbergen.

DOOR PETER HOUTEPEN

Gedurende deze periode wordt zes kilometer spoor vanaf Zevenbergschen Hoek tot de Hazeldonkse Zandeweg in Zevenbergen vernieuwd. Hetzelfde gebeurt met de overwegen aan de Schenkeldijk en Molenweg alsook het boerenoverpad nabij de Molenweg.

Hinder

ProRail heeft in een brief aan omwonenden van het spoor laten weten dat zij overlast kunnen ondervinden van de werkzaamheden. Ook kunnen omwonenden hinder ervaren van de bouwverlichting omdat er vaak 's nachts of in het weekend wordt gewerkt. Er rijden dan immers minder of geen treinen. ProRail probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving, bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Het materiaal en de machines voor de werkzaamheden worden aan- en afgevoerd met vrachtwagens. Dit gaat tijdelijk voor extra verkeersdrukte in Moerdijk zorgen. De vrachtwagens rijden via de A17, de provinciale weg (N285) en de Achterdijk naar de afgesloten overwegen. Daarnaast vindt er transport plaats via de A17, N285, N389 en de Hazeldonksezandweg voor de opslag van materialen in een depot ter hoogte van zwembad de Bosselaar.[l]