Net als in veel andere plaatsen in de gemeente, startte ook Koningsdag in Noordhoek met de optocht van versierde fietsen voor de jeugd. FOTO TIES STEEHOUWER
Net als in veel andere plaatsen in de gemeente, startte ook Koningsdag in Noordhoek met de optocht van versierde fietsen voor de jeugd. FOTO TIES STEEHOUWER Foto:

Koningsdag uitbundig gevierd in Moerdijk

MOERDIJK - De 51e verjaardag van koning Willem-Alexander is vrijdag ook in de gemeente Moerdijk uitbundig gevierd. De diverse Oranjecomité's hadden hun best gedaan om weer een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor te schotelen.

Koningsdag in Noordhoek begon al de avond eraan voorafgaand met de band Stiletto in de feesttent. De dag zelf startte met de bekende versierde fietsen en de aubade. Daarna konden de kinderen knutselen, zich laten schminken en zich uitleven op een springkussen.

Spelletjes

In Standdaarbuiten waren er onder andere spelletjes in de Timberwolfstraat. De kinderen kregen een stempelkaart mee en konden daarmee onder andere appel happen, stok vangen en zich laten schminken door een echte vakvrouw. Voor de ouderen was er een bingo in De Blomhof. De dag werd besloten met een playbackshow in De Standaert.

Druk

In Klundert was het in het centrum tijdens Koningsdag de hele dag druk. Zoals gebruikelijk zag het bij de aubade op het Stadhuisplein zwart van het volk. Ook in de Molenstraat was het op de vrijmarkt de hele dag flink druk. Veel mensen kwamen ook af op de gratis lunch.

In Oranjestad Willemstad was er de hele dag voor iedereen wel wat te doen. Velen die even uit het rumoer wilden zijn deden mee aan een puzzeltocht over de wallen, terwijl anderen keken naar een race over planken.

Zeskamp

In Heijningen kwam vooral de jeugd aan zijn trekken met een zeskamp en de kleinere jeugd met een mini vijfkamp. Na de gezamenlijke lunch was er een spelletjesmiddag op het voetbalveld waar veel water aan te pas kwam.

In Fijnaart speelde Koningsdag zich af in het midden van de Voorstraat met onder andere een Oranjeloop en een Knock Out Show. Ook de rodeo stier kon weer bereden worden.

Fanfare

In Langeweg werd Kings Night goed gevierd door vele volwassenen en aan de spelletjesmiddag werd door zo'n dertig kinderen meegedaan.

In Zevenbergschen Hoek werd de optocht van versierde fietsen vooraf gegaan door de fanfare. Hierna konden de kinderen nog meedoen aan een ballonnenwedstrijd. De rest van de dag stond in het teken van gezellig samenzijn.

Vrijmarkten

In Zevenbergen tenslotte werden op Koningsdag twee vrijmarkten gehouden. De kinderen mochten hun waren uitstallen op het Haventracé en de volwassenen presenteerden hun koopjes op het parkeerterrein nabij de Markt. Daar waar de vrijmarkt voor kinderen heel veel bezoekers trok, was dat bij die van de volwassenen helaas wat minder.

Het thema Oud-Hollandse Kermis dat het Oranjecomité dit jaar bedacht had, werd vooral met de ouderwetse zweefmolen duidelijk. Zevenbergen sloot Koningsdag af met een spetterende kermisrace voor volwassenen.

Zie elders in deze krant foto's van Koningsdag in de gemeente Moerdijk.[l]