Team Ajunioren volleybal Groene Ster Ma1.
Team Ajunioren volleybal Groene Ster Ma1. JMU

A-junioren verrassend kampioen

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag zijn de meiden A-junioren van Groene Ster volleybal kampioen geworden na een hele spannende eindstrijd met de meiden van Bladel.

De volleybalbond was er in geslaagd om de twee laatste wedstrijden van het seizoen beslissend te laten zijn in deze competitie.

De nummers 1 en 2 van de ranglijst speelde eerst vorige week in Zevenbergen.

Bij winst zou Groene Ster de leiding in de stand overnemen.

De wedstrijd

De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en Bladel won de 1e set.

Groene Ster werd feller en zag dat er absoluut kansen waren tegen deze tegenstander.

Dit resulteerde er dan ook in dat set 2 en 3 werden gewonnen.

Wat zou het mooi zijn om deze thuiswedstrijd met 3-1 te winnen.

De meiden gingen er vol voor en jawel hoor, de 4e set werd ook gewonnen en de 3-1 was een feit.

Tweede wedstrijd

Met een voorsprong van 2 punten ging Groene Ster afgelopen week naar Bladel, met dus de wetenschap dat er minimaal 2 sets moesten worden gewonnen.

Bij aanvang van de wedstrijd was wel duidelijk dat de zenuwen aan beide kanten enorm waren.

Er werden diverse ongewone fouten gemaakt en Groene Ster gaf zelfs een voorsprong van 6 punten uit handen.

1e set was een prooi voor Bladel.

In de 2e set liet Groene Ster weer zien waar ze het gehele seizoen al sterk in waren.

Goed verdedigend en aanvallend spel zorgde voor winst in de 2e set.

1-1 in sets en dus nog 1 te gaan.

De 3e set ging gelijk op en geen van beide ploegen kon afstand nemen.

Het werd een ware thriller die tot 29-29 gelijk op ging.

Het meegereisde publiek, 25 in getal, had het niet meer en bij matchpoint nr 4 was het dan eindelijk zo ver.

Kampioen

De meiden van Groene Ster wisten de set met 31-29 te winnen en het kampioenschap was een feit. Wat een fantastische prestatie van dit nog erg jonge team. Na afloop waren er de felicitaties, bloemen, ( alcoholvrije) champagne en medailles. [l]