Het Moerdijks Oldtimer Festival Moerdijk trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land. ARCHIEFFOTO PETER BRAAKMANN
Het Moerdijks Oldtimer Festival Moerdijk trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land. ARCHIEFFOTO PETER BRAAKMANN Foto: Peter Braakmann

Bijna 10.000 euro voor Stichting Nostalgisch Moerdijk

MOERDIJK - Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk heeft ingestemd met een bijdrage van 6.400 euro uit het Moerdijk Marketing budget aan Stichting Nostalgisch Moerdijk voor de organisatie van het Moerdijks Oldtimer Festival. Daarnaast ontvangt de stichting ook nog een evenementensubsidie van 3.000 euro.

DOOR PETER HOUTEPEN

Moerdijk Marketing heeft als doel de huidige inwoners te behouden en nieuwe inwoners aan te trekken om zo het voorzieningenniveau op peil te houden. Om Moerdijk onder de aandacht te krijgen van potentiƫle nieuwe inwoners en een gevoel van trots en ambassadeurschap te creƫren bij de huidige inwoners, wordt onder andere ingezet op de ondersteuning van evenementen die een regionale of landelijke uitstraling hebben en de verschillende plaatsen in Moerdijk met elkaar verbinden.

Festival dit jaar weer
terug op de agenda

Werkgroep

Het Moerdijks Oldtimer Festival keert overigens dit jaar terug op de agenda nadat het vorig jaar niet door is gegaan. In 2017 kwam de werkgroep maar moeilijk op gang en daarom werd een pas op de plaats gemaakt, maar wel met de mededeling om het dorp Moerdijk dit jaar weer met het festival op de kaart te zetten en het streven om het evenement vanaf nu om het jaar te houden. In 2018 gebeurt dat als vanouds in het laatste weekend van augustus.

Cruise
Op zaterdag 25 augustus wordt om 12.00 uur gestart met de vrije rit, waarvoor tussen 12.00 en 14.00 uur ingeschreven kan worden in de spiegeltent. Op het terrein kunnen bezoekers dan weer genieten van vele oldtimers, een groot legerkamp en de haven van het dorp Moerdijk, die gevuld is met oude schepen, waaronder twee marineschepen. Met eentje ervan is het mogelijk om een rondvaart te maken. Verder spelen er diverse bandjes live muziek.

Nieuw dit jaar is de zaterdagavondcruise. Stichting Nostalgisch Moerdijk hoopt hiervoor tweehonderd klassieke voertuigen bij elkaar te krijgen zoals tractoren, brommers, motorfietsen, klassieke auto's, vrachtwagens, bussen, politievoertuigen, brandweerwagens, stoomwalsen, enzovoorts.

Legerkamp

Op zondag 26 augustus begint de dag om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur. De braderie gaat om 11.00 uur van start. Ook op zondag is er weer een grote meeting met veel oude voertuigen. De vliegtuigshow ontbreekt ook niet op het programma. Verder is er onder andere een nostalgische kermis en poffertjeskraam, straattheater en op diverse plaatsen live muziek. Nieuw is het grote legerkamp met nostalgische legervoertuigen en promotiemateriaal van defensie. Een spectaculaire Cadillac show van diverse bouwjaren en modellen maakt het weekend helemaal af.

Het Moerdijks Oldtimer Festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit het hele land.[l]