Gezellige drukte tijdens de zevende editie van Klundert Glundert.
Gezellige drukte tijdens de zevende editie van Klundert Glundert. Michel Voogt

Korenfestival Klundert Glundert, een klassieker op herhaling

KLUNDERT - Op zaterdag 26 mei organiseert het Westhoeks Mannenkoor het Bourgondisch Korenfestival Klundert Glundert. Dit festival vindt plaats op de gezellige locatie rond het voormalige stadhuis in Klundert vanaf 13.00 uur. Het publiek is welkom tot ongeveer 20.00 uur en de toegang is geheel gratis.


Het evenement wordt voor de achtste keer georganiseerd en is daarmee een heuse klassieker aan het worden onder de traditionele evenementen die Klundert rijk is. Deze editie was oorspronkelijk gepland op zaterdag 16 september van het afgelopen jaar, maar moest toen helaas vanwege het bar slechte weer op het laatste moment worden afgelast. Deze achtste editie gaat dus op 26 mei in de herkansing. Alle tien de koren die hun medewerking vorig jaar al hadden toegezegd zullen er op 26 mei tijdens Klundert Glundert weer bij zijn. In totaal zullen zo’n 350 zangers en zangeressen het uiterste van hun longen vergen om het publiek een onvergetelijke muzikale middag te bezorgen. De deelnemende koren vertegenwoordigen verschillende genres, denk aan smartlappenkoren, shantykoren, meezingkoren, popkoren en een evergreenkoor. Tezamen staan ze borg voor een zeer gevarieerd en gezellig programma.
De optredens vinden plaats vanaf 2 podia en de planning is zodanig dat er continu opgetreden wordt. Nooit een saai moment zogezegd. Naast de kooroptredens kan er genoten worden van hapjes en drankjes die tegen zeer schappelijke prijzen worden aangeboden. Op veler verzoek is de bekende bierviltjesdrukkerij bereid gevonden zijn drukkunsten te komen vertonen. Tegen een eveneens schappelijke vergoeding zal hij graag voor u een set bierviltjes maken met uw persoonlijke opdruk. Leuk om als cadeau weg te geven of gewoon om zelf te houden. Ook zal onze plaatselijke amateurbrouwer weer aanwezig zijn om van zijn zelf gebrouwen bieren te laten proeven en uitleg te geven over de ins en outs van zijn hobby.
Het evenement Klundert Glundert staat gerant voor een bijzonder sfeervolle middag vol gezelligheid en lekkere hapjes en drankjes voor de hele bevolking! Het festival terrein is heel goed toegankelijk. [l]