HEIJNINGEN - De Roparun komt er weer aan. Tijdens de Roparun lopen vele teams van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. En ze lopen niet voor niets de ruim 500 km. Ieder team haalt daarmee vele euro’s binnen voor instellingen die zich inzetten voor mensen met kanker.

Op 2e pinksterdag (21 mei 2018) komen de lopers vanuit Parijs alweer voor de 10e keer door Heijningen. En voor de 10e keer maakt Dorpsraad Heijningen, samen met de inwoners er een warm welkom van. Het dorp wordt versierd. Om 06:00 uur ‘s morgens worden vele broodjes gesmeerd en sloten koffie/thee gezet voor de mensen die ook vroeg uit hun bed zijn gekomen om de Roparunners aan te moedigen. De eerste lopers komen al rond die tijd door Heijningen en binnen een paar uur volgen er nog ruim 200 teams. Dweilband Bloas T’um Op zorgt er die ochtend voor dat de lopers en fietsers door hun muziek een windje in de rug krijgen. Het is steeds weer een feest om te zien hoe de lopers, met zoveel kilometers in de benen, genoeg energie krijgen van de mensen langs de route en de muziek om dan nog een dansje te doen. Soms stoppen ze even voor koffie, een broodje en een praatje te maken, zodat ze weer fit genoeg zijn om de laatste kilometers naar Rotterdam af te leggen.

Als je soms die verbeten gezichten ziet van de pijn, maar ook velen met een brede lach op hun gezicht dan weet je waarom je zo vroeg uit je bed gekomen bent. Het motto van Dorpsraad Heijningen “Met Elkaar Voor Elkaar” is deze dag weer zeer zeker van toepassing. [l]