Sponsorfietstocht Lopend Vuurtje

ZEVENBERGEN - Op zaterdag 19 mei vindt alweer voor de 17e keer de gezins- en sponsorfietstocht “als een lopend vuurtje” plaats.

Diverse kerken in West Brabant zijn voor bezichtiging open. Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers, die per fiets (of per auto) komen met koffie, thee of limonade. Op deze dag vormen de kerken de pleisterplaatsen voor ontmoetingen.

In Zevenbergen is hiervoor de Gereformeerde kerk, Stationsstraat 2 vanaf 9.30 uur als startpunt geopend.

Het thema van 2018 is “Het vuur opnieuw aanwakkeren”.

“Als een lopend vuurtje” is begonnen met op en neer fietsen tussen twee kerken op de zaterdag voor Pinksteren, met het doel elkaar een Pinkstergroet te brengen. Het is uitgegroeid tot een gezins- en sponsorfietstocht langs veel kerken in West Brabant. Door sluiting van diverse kerken is het aantal deelnemende kerken dit jaar wat afgenomen. Toch zijn er ruim voldoende kerken beschikbaar om te bezoeken.

Het doel van “als een Lopend Vuurtje” is tweeledig: enerzijds geld inzamelen voor goede doelen, anderzijds elkaar ontmoeten in en op weg naar de kerken.

De bestemming van de goede doelen wordt door de deelnemende kerken plaatselijk bepaald. Voor Zevenbergen en omgeving is dit jaar het doel het steunen van het "Optiekproject Indonesië".

Dit kunt u steunen door deelname of uw bijdrage.

Iedereen kan de fietsers sponsoren. Men kan afspraken maken met de fietsers, of een toezegging doen. Ook kan men op 19 mei geld in de sponsorbus in de kerk te storten, om zo het vuur voor het goede doel aan te wakkeren.

Deelnemers kunnen uit verschillende routes kiezen.

Voor de fietsers zijn er verschillende afstanden: 35 km, 45 km, 65 km en 100 km. Bij elke deelnemende kerk kan gestart worden en worden de routes uitgereikt. Als u 100 kilometer wilt fietsen, graag tevoren melden bij een van de informatienummers hieronder.

Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan.

Echt iets om met het hele gezin er een leuke dag van te maken. Iedereen is welkom.

Nadere informatie: Meindert Hamstra (06-12185665) en Vincent Polman (06-29044627). [l]