MOERDIJK - De nummer twee van het WK Veldrijden in Valkenburg 2018, en bij alle topcrossen in de top geëindigd, zal op eerste pinksterdag haar opwachting maken bij de vrouwen wedstrijd in de ronde van Moerdijk.

De dame uit Rotterdam, uitkomend voor Beobank Correndon zal op deze lange wielerdag de strijd aangaan met andere nationale toppers als Gaby Gieskens uit Den Haag, Delore Stougje uit Zuidland en de Oostenrijkse Verena Eberhart.

Er is op 20 mei veel wielrennen te zien aan het Hollands Diep. De dag begint al om 11.00 uur met 7 categorieën Jeugd, die strijden om plaatsen bij NK in Steenbergen.

De dag wordt afgesloten door de Nieuwelingen, met daar onder ander daar als favorieten Moreno Tak uit Fijnaart en de rappe Mark de Groot uit Hoeven. Het parcours loopt van Havendijk, via Wilhelminaplein, Grintweg, Kloosterstraat via de Steenweg weer terug naar de Havendijk. Alle bewoners is gevraag hun voertuigen elders te parkeren en ook de parkeerhavens vrij te maken in verband met de veiligheid van de renners. [l]